Grašak sa junetinom - recept za domaći ručak pun tradicije, kao iz bakine kuhinje

B. P.
B. P.  
  • 0

Domaćinski ručak je srce svakog doma, predstavlja topli obrok pripremljen s ljubavlju, koji okuplja porodicu i prijatelje za istim stolom. Grašak sa junetinom je klasik domaće kuhinje koji spaja nežnost mladog graška i bogatstvo mesa, stvarajući savršen balans ukusa.

Priprema je jednostavna, a rezultat ovog recepta je ukus koji podseća na najlepše porodične trenutke i domaće tradicije.

Sastojci za grašak sa junetinom:

  • 300 g junećeg mesa
  • 450 g graška, jedna cela kesa zamrznutog graška
  • dve srednje šargarepe
  • glavica crnog luka
  • biber
  • so
  • 2 kašičice začinske paprike
  • brašno
  • ulje

Priprema gaška sa junetinom:

Za početak isecite meso na kocke i stavite da se kuva. Na ovaj način ga pripremate za dalje kuvanje. Ostavite da se krčka dodatnih pet minuta nakon što voda provri, a zatim ga izvadite i usitnite dodatno. Možete ga preseći još napola, samo radi lakše i lepše pripreme kasnije. Najbolje je da grašak bude sasvim odleđen, ako pripremate onaj iz kese.

Izaberite šerpu u kojoj spremate supu i u njoj zagrejte ulje. Stavite luk da se izdinsta. Za to vreme isecite šargarepu na kockice i dodajte ih luku.

Ubrzo potom dodaćete meso, koje ćete uz konstantno mešanje pržiti par minuta, kako bi upilo ukuse. Onda dodajte vodu i izdinstajte meso. Dodajte so i biber.

Grašak dodajete uz dolivanje malo vode, ako je potrebno, kako bi se i on malo izdinstao. Kada omekša grašak, omekšalo je i meso. Zarad ukusa i arome možete po želji dodati list lovora ili neko začinsko bilje Dodajte uvek pomalo vode, da meso i grašak budu uvek skoro prekriveni vodom. To možete sami odrediti u zavisnosti od toga kakvu gustinu želite.

U šerpici sa strane zagrejte malo ulja, dodajte brašno i začinsku papriku i dolivajte malo pomalo vode. Tačnije, napravite zapršku.

Mešajte dok se grudvice ne razbiju i dodajte grašku. Preklopite da se krčka još nekoliko minuta i grašak sa junetinom je spreman za konzumaciju.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Evo kako da brzo i lepo iseckate voće i povrće bez mnogo muke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti