Recept na šolje za domaće kiflice: Mekane su kao duša, a imaju punjenje koje niko neće odbiti
Nema ništa lepše od mirisa sveže pečenih kiflica koje se tope u ustima. Ovaj recept za domaće kiflice sa sirom savršen je za doručak, popodnevni čaj ili kada želite da obradujete svoje najmilije nečim domaćim i toplim.
Uz nekoliko osnovnih sastojaka i šolje punu ljubavi, ove kiflice biće pravo malo zadovoljstvo na tanjiru.
Sastojci (mere na šolje)
- 2 šolje brašna
- 1 šolja kisele vode ili mleka
- 1/2 šolje ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kockica svežeg kvasca ili 1 pakovanje suvog kvasca
- 1 šolja narendanog sira (može sirni namaz ili feta)
Priprema
U toploj tečnosti (mleko ili kisela voda) rastopite kvasac sa šećerom i ostavite da se aktivira 10 minuta. U većoj činiji pomešajte brašno i so, dodajte ulje, jaje i nadošli kvasac. Zamesite glatko testo.
Pokrijte testo i ostavite ga na toplom mestu oko 30 minuta da naraste. Nakon što je testo naraslo, razvučite ga na pobrašnjenoj površini i isecite u trouglove. Na svaki trougao stavite kašiku narendanog sira, pa pažljivo urolajte u kiflicu.
Kiflice složite na pleh obložen papirom za pečenje i premažite ih umućenim jajetom za sjajan, zlatni izgled.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Kiflice možete puniti i šunkom, spanaćem ili drugim vrstama sira. Poslužite ih dok su još tople, uz omiljeni napitak.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Održan je prvi Plantbased Masterclass u Srbiji: Pogledajte kako su se spremali ukusni recepti
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
boska
Dzaba... Baba Visnjine kiflice su najbolje
Podelite komentar