Otkrijte kako da za samo 10 minuta napravite kremaste štanglice sa čokoladom i kikiriki puterom bez pečenja
Ako volite kombinaciju čokolade i kikiriki putera, ove štanglice će vam postati omiljena poslastica! Ne zahtevaju pečenje, pripremaju se brzo i jednostavno, a rezultat je bogat, kremast desert koji se topi u ustima.
Potrebno vam je samo pet sastojaka i desetak minuta pripreme – ostatak posla odradi frižider. Idealne su kada želite nešto slatko, a nemate vremena ili volje da uključujete rernu.
Odlične su uz kafu, za dečje rođendane ili kao slatka doza energije tokom dana. Čuvajte ih u frižideru i uživajte u svakom zalogaju!
Vreme pripreme: 10 minuta + oko 2 sata hlađenja
Sastojci za štanglice sa čokoladom i kikiriki puterom:
1 šolja (226 g) neslanog putera, otopljenog i prohlađenog
1 ½ šolja (396 g) kremastog kikiriki putera
1 ¾ šolja (210 g) šećera u prahu
2 šolje (240 g) mlevenog keksa
1 ½ šolja (270 g) čokoladnih kapljica
Priprema:
Obložite kvadratni kalup (20×20 ili 23×23 cm) papirom za pečenje ili aluminijumskom folijom.
U velikoj posudi pomešajte otopljeni puter i 1¼ šolje (330 g) kikiriki putera. Mikserom na srednjoj brzini ili ručno dobro sjedinite.
Dodajte šećer u prahu i mutite dok se potpuno ne poveže, zatim umešajte mleveni keks i sjedinite spatulom.
Prebacite smesu u pripremljeni kalup, poravnajte i stavite u frižider dok pravite glazuru.
U posudi pogodnoj za mikrotalasnu pomešajte čokoladne kapljice i preostalih ¼ šolje (66 g) kikiriki putera. Zagrevajte u intervalima od 30–40 sekundi, mešajući između svakog.
Kada ostane samo nekoliko otopljenih komadića, mešajte dok ne dobijete potpuno glatku smesu.
Prelijte čokoladnu glazuru preko baze od kikiriki putera, poravnajte i vratite u frižider najmanje dva sata. Zatim izvadite i isecite na štanglice.
(Ona.rs/Nezavisne)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Bivši muž Marije Mikić došao kod Brene na reviju
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.