Ovaj recept za knedle sa šljivama zovu "domaćicina tajna": Ukusu se dive i najveštiji poslastičari
Knedle sa šljivama su omiljena poslastica koja mami osmehe i vraća nas u detinjstvo. Ako tražite jednostavan, a ukusan recept, evo kako da ih pripremite kod kuće i uživate u sočnim šljivama umotanima u mekanu testeninu.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 250 g brašna + malo za posipanje
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 20-25 šljiva
- 100 g šećera (po ukusu)
- 1 pakovanje vanilin šećera
- prezle i 50 g maslaca (za posipanje)
- šećer u prahu za dekoraciju
Priprema:
Oguljen krompir stavite u posoljenoj vodi da se skuva, a zatim ga pasirajte dok je topao.
U toplom pasiranom krompiru dodajte jaje, prstohvat soli i brašno. Zamesite glatko i mekano testo. Po potrebi dodajte još malo brašna da se ne lepi. Svaku šljivu očistite od koštice i po želji u nju stavite malo šećera ili vanilin šećera.
Od testa vadite komade veličine oraha, spljoštite ih, stavite šljivu u sredinu i pažljivo zatvorite testo oko nje, oblikujući knedlu. Knedle stavljajte u ključalu slanu vodu i kuvajte oko 10 minuta, dok ne isplivaju na površinu.
U tiganju otopite maslac i propržite prezle, a zatim u njih uvaljajte kuvane knedle. Pospite šećerom u prahu i služite toplo.
Knedle sa šljivama najbolje se jedu sveže, tople i sočne, uz šoljicu omiljenog čaja ili kafe.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Održan je prvi Plantbased Masterclass u Srbiji: Pogledajte kako su se spremali ukusni recepti
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.