Najmekše posne vanilice: Recept koji uvek uspeva, a tajna je u jednom sastojku!
Ako tražite savršen recept za posne vanilice koje se tope u ustima, mirišu na detinjstvo i uspeju baš svaki put - onda je ovo pravi recept za vas. Ove posne vanilice su nežne, mekane i aromatične zahvaljujući limunu koji im daje poseban šmek. Prave se jednostavno, od nekoliko osnovnih sastojaka, a idealan je slatkiš za slave i posne dane.
Sastojci za posne vanilice:
- 250 g margarina
- 1 limun (sok i korica)
- 170 g prah-šećera
- 2 kesice vanilin-šećera
- 500 g brašna
- domaći džem od kajsija
Priprema posnih vanilica:
Ostavite margarin da odstoji na sobnoj temperaturi, pa ga umutite mikserom. Dodajte mu 120 grama šećera u prahu, kao i sok od jednog limuna i izrendanu koricu limuna, pa nastavite da mutite dok smesa ne postane penasta.
U umućen margarin sa šećerom i limunom postepeno dodajte brašno i zamesite testo, pa ga ostavite da odstoji 30 do 60 minuta u frižideru.
Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite ga oklagijom i modlom ili rakijskom čašicom vadite vanilice. Ređajte ih na pleh obložen pek-papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni desetak minuta. Vodite računa da testo ostane belo.
Kad su vanilice ispečene, ostavite ih da se prohlade, pa ih spajajte džemom od kajsija i uvaljajte u mešavinu od preostalog prah-šećera koji ste pomešali sa vanilin-šećerom. Posne vanilice su spremne za konzumaciju.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ovim se poslužuje Erdogan kad dođe u Srbiju: Jasmin pravi jelo koje je jedno od najboljih na svetu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.