• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

PIJTE PUNO MLEKA: Možda osvojite Nobelovu nagradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Države u kojima se pije puno mleka osvajaju i puno Nobelovih nagrada, otkriva novo istraživanje

  • 1

Istraživači su otkrili da nacije koje konzumiraju puno mleka i mlečnih proizvoda imaju tendenciju da među stanovništvom imaju više nobelovaca nego ostali.

Istraživanje objavljeno prošle godine sugerisalo je da postoji jaka veza između konzumiranja čokolade i osvajanja Nobelove nagrade. Spekulisalo se da flavonoidi iz čokolade jačaju funkcije mozga. Međutim, nakon što su bolje promislili, naučnici su shvatili da u čokoladi ima puno mleka i postavili sebi pitanje da li je, možda, mleko zaslužno za bolji rad mozga.

Nobelova nagrada

Israživali su u kojim zemljama se najviše konzumira mleko i otkrili da je to Švedska, čiji stanovnici godišnje popiju u proseku po 340 litara. Slučajno ili ne, Švedska ima najviše nobelovaca, a u toj zemlji se nalazi i Komitet za dodelu ove nagrade.

Topla čokolada

Na dnu tabele po broju osvojenih Nobelovih nagrada nalazi se Kina, čiji stanovnici godišnje konzumiraju samo po 25 litara mleka.

- Kako biste poboljšali svoje šanse da osvojite Nobelovu nagradu, ne samo da bi trebalo da jedete više čokolade, već i da pijete puno mleka. Možda je jednostavno najbolje da uživate u toploj čokoladi – zaključuju autori studije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Nemanja M.

    19. januar 2013. | 03:42

    Kakav kreten moraš da budeš da bi navodno sproveo ovakvo istraživanje. Na stranu što mleko nije hrana za ljude, sem majčinog.

    Podelite komentar