• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

MOĆNA VOĆKA: Tri razloga da ove zime jedete kruške

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bez obzira na to jedete li ih sirove ili termički obrađene, kruške su odlične za zdravlje. Bogat su izvor antioksidansa i vlakana i sprečavaju nastanak raznih bolesti

  • 0

Stručnjaci neprestano ističu važnost unosa voća. Kruške su najbolje do početka februara, zato je krajnje vreme da iskoristite njihove prednosti, a mi vam donosimo najznačajnije.

Sprečavaju dijabetes

Američki naučnici ustanovili su da kruške regulišu nivo šećera u krvi i sprečavaju nastanak otpornosti na insulin. Kruške mogu da budu raznih boja i sve su zdrave. Ipak, naučnici ističu da crvene kruške posebne, jer sadrže antocijanin koji smanjuje rizik od nastanka dijabetesa tipa 2.

Bogat su izvor vlakana

Jedna kruška sadrži oko 6 grama vlakana, što čini 20 odsto od preporučene dnevne vrednosti. Odlična vest jeste da kruška sadrži rastvoriva vlakna koja snižavaju nivo lošeg (LDL) holesterola.

Kruške

Jačaju imunitet

Kruška je odlična za jačanje imuniteta. Bogata je antioksidansima koji smanjuju nivo slobodnih radikala u telu. Sadrži vitamine i minerale koji će pomoći telu da se odbrani od gripa i prehlade. Sok od sveže isceđene kruške ima moć da smanji visoku telesnu temperaturu.

(MojeZdravlje.ba; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti