• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

IN VINO VERITAS: Omiljeno vino razotkriva karakter

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ste ambiciozna osoba, vedra i bezbrižna ili više volite da "visite" na društvenim mrežama nego da se družite uživo, sve ovo pokazaće i vaša sklonost ka nekoj vrsti vina

  • 3

Pošto je danas Sveti Trifun, svetac zaštitnik vinograda i vinogradara, red bi bio da saznate nešto o svom omiljenom napitku, ali i o samima sebi, na osnovu toga kakva vina volite da pijete.

Nedavna studija koju je naručio "French Wines With Style", a koja je sprovedena u Velikoj Britaniji na 2.000 ispitanika, pokazala je da su ljubitelji crvenog vina sebe najradije okarakterisali rečima poput siguran, opušten, jak i inteligentan. Konzumenti belog vina opisivali su se najčešće pridevima praktičan, pametan, sramežljiv i tih, a oni kojima je prva ljubav roze za sebe govore da su glasni, topli i šarmantni.

Crveno vino

Ljubitelji crvenog vina bogatiji su, obrazovaniji i zadovoljniji u životu. Više od polovine njih ima univerzitetsku diploma i zarađuju u proseku 53.000 evra godišnje. Oni su češće u braku i češće piju. Više od 80 odsto njih srećno je u svojim vezama, isto toliko oseća se zadovoljno i na poslu, a 65 odsto i dalje vrlo ambiciozno želi da napreduje u karijeri. Četvrtina onih koji uživaju u čaši crvenog vina otputovaće tri puta godišnje u inostranstvo.

Belo vino

Izbor belog vina govori da su njegovi ljubitelji vedre i opuštene osobe, te im je draža domaća atmosfera u kojoj se ono ispija. Ne mare za napredovanje u karijeri, jer su uglavnom zadovoljni položajem na poslu. Ljubitelji belih vina obično letuju u svojoj zemlji, zarađuju otprilike duplo manje od onih koji piju crvena vina i svega 43 odsto ima fakultetsku diplomu. Ali, zato čak 85 odsto tvrdi da su zadovoljni svojim solo statusom, što upućuje da bi lako mogli ostati samci!

Roze

Za razliku od ljubitelja crvenih i belih vina, koji ipak preferiraju stvarne odnose, ljubitelji rozea najčešće posećuju socijalne mreže poput Fejsbuka, nešto preko polovine njih završilo je školovanje sa srednjom školom i zarađuje oko 30.000 evra godišnje.

(Vino.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • kokic@bluewin.ch

    14. februar 2013. | 20:14

    Nista gluplje do sad nisam procitao.

    Podelite komentar

  • Nikola

    3. mart 2013. | 21:10

    Mogu samo da potvrdim da je ovo za crveno vino 100% tacno. Pronalazim se u njem 100% :)

    Podelite komentar

  • tina krstic

    15. februar 2013. | 23:35

    a ko ovo kaze?

    Podelite komentar