• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slanina i kobasice vode u smrt!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Suhomesnati proizvodi i mesne prerađevine kao što su salama, slanina i kobasice krivac su za svaki trideseti smrtni slučaj u svetu

  • 4

Veliko istraživanje otkrilo je da ukoliko u svojoj ishrani imate previše mesnih prerađevina poput šunke, slanine i kobasica, to vas može prerano oterati u smrt!

Analizom je bila obuhvaćena ishrana gotovo pola miliona muškaraca i žena, koji su oboleli i preminuli od raka i srčanih bolesti. Istraživanje sprovedeno širom Evrope pokazalo je da su prerađevine od mesa krive za svaku tridesetu smrt!

Upravo zbog toga, stručnjaci su predložili da se ljudi u svojoj ishrani ograniče na 20 grama obrađenih mesnih proizvoda na dan, prenosi "Dejli mejl".

(Foto: Tanjug) (Foto: Tanjug)

Objava rezultata ovog istraživanja poklapa se sa skandalom vezanim za konjsko meso, koji je zahvatio gotovo čitavu Evropu, gde se veliki broj potrošača sada u stvari pita koje je uopšte poreklo hrane koju jedu. Kada su u pitanju prerađevine od mesa, bitno je napomenuti da one sadrže visoku koncentraciju masnoće, a preterana konzumacija vodi začepljenju arterija, a zatim i moždanom ili srčanim udaru.

(kliX.ba; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • ТРЕСИ ТОЛМИЋЕ

    7. mart 2013. | 15:28

    Мој прадеда је живео 106 година, јео само сланину и кобасице, пио млеко које није било проверено, и изгледао 20 пута боље него прадеде од ових научника које једу пластичан хлеб, набилдоване парадајзеве, хамбургере... Наука је постала важнија од истине ! Не падајте на ова америчка истраживања.

    Podelite komentar

  • Bata

    7. mart 2013. | 14:38

    A da neću možda da pasem travu ili jedem ptičiju hranu.Od nečega mora da se umre pa zato bolje sit nego gladan.

    Podelite komentar

  • vukašin

    8. mart 2013. | 07:31

    Neka neka pušnice su pune!

    Podelite komentar