Evo zašto povrće i voće mora da se pere

  • 1

Na površini sirovog voća i povrća postoji 26 različitih vrsta bakterija, pokazali su rezultati istraživanja dva naučnika s Univerziteta Kolorado u Bulderu (SAD). Ustanovljeno je, međutim, da iste bakterije nisu prisutne na proizvodima organske i konvencionalne poljoprivrede.

Organski proizvodi sadrže manje enterobakterija (fekalnih bakterija prisutnih kod preživara i posebno goveda), nego oni konvencionalne poljoprivrede. Za sada nije dato nikakvo objašnjenje za ovu razliku.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/imagerymajestic Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/imagerymajestic

Suprotno bakterijama prisutnim u goveđem ili pilećem mesu, bakterije u hrani biljnog porekla nisu opasne. Izuzetak je ako je voće i povrće zaraženo spolja, na primer, tokom pakovanja ili skladištenja.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Zoro

    29. mart 2013. | 22:29

    A ja mislim da ga treba prati da ne bude prljavo.

    Podelite komentar