Evo zašto povrće i voće mora da se pere
Na površini sirovog voća i povrća postoji 26 različitih vrsta bakterija, pokazali su rezultati istraživanja dva naučnika s Univerziteta Kolorado u Bulderu (SAD). Ustanovljeno je, međutim, da iste bakterije nisu prisutne na proizvodima organske i konvencionalne poljoprivrede.
Organski proizvodi sadrže manje enterobakterija (fekalnih bakterija prisutnih kod preživara i posebno goveda), nego oni konvencionalne poljoprivrede. Za sada nije dato nikakvo objašnjenje za ovu razliku.
Suprotno bakterijama prisutnim u goveđem ili pilećem mesu, bakterije u hrani biljnog porekla nisu opasne. Izuzetak je ako je voće i povrće zaraženo spolja, na primer, tokom pakovanja ili skladištenja.
(Tanjug)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Zoro
A ja mislim da ga treba prati da ne bude prljavo.
Podelite komentar