• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Mars" ide na dijetu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čelnici konditorskog giganta "Mars Inc.", koji proizvodi popularne slatkiše kao što su "Mars", "Snickers" i "Twix", doneli su odluku da ubuduće nijedna njihova čokoladica u sebi više neće smeti da sadrži više od 250 kalorija

  • 0

Osnovni cilj kompanije sa sedištem u Virdžiniji je veća odgovornost u plasiranju proizvoda na tržište, tako što će u značajnoj meri poboljšati njihovu nutritivnu vrednost. Na ovaj korak "Mars Inc." odlučio se nakon istraživanja kojim je utvrđeno da su konzumenti popularnih čokoladica mahom deca mlađa od dvanaest godina, zbog čega su još 2007. godine prestali da zakupljuju prostor u medijima kako bi reklamirali svoje proizvode.

Plan je da se do početka 2013. godine slatkiši "Mars", "Snickers", "Bounty" i "Twix" više ne prodaju u "king size" varijanti od 540 kalorija, tako da maksimalna dozvoljena količina hranljivih materija neće prelaziti 250 kalorija. Međutim, ovo pravilo neće se odnositi na porodična pakovanja, koja su ionako predviđena za deljenje između više ljudi.

Do 2015. godine iz ove fabrike – u kojoj se pored čokoladica prave i "M&M" bombonice, "Juicy fruit" žvake, "Uncle Ben's" pirinač, "Dove" sladoledi, ali i "Pedigree" i "Whiskas" hrana za kućne ljubimce – obećali su i da će u svojim proizvodima za 25 procenata sniziti i nivo natrijuma.

- Verujemo da je u svim našim proizvodima moguće uživati kroz zdrav stil života i izbalansiranu ishranu, i to se odražava kroz našu obavezu da u budućnosti smanjimo nutritivnu vrednost naših čokoladica na 250 kalorija – poručila je portparolka kompanije Marlen Makut.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti