• 0

Mame, ne brinite, majčino mleko može da ima različite boje i uvek je dobro za vašu bebu

Majčino mleko može da bude različitih nijansi i uvek je bezbedno i dobro za rast i razvoj beba

  • 0
Dojenje Foto: Shutterstock

Iako biste možda pomislili kako boja majčinog mleka treba da bude u nijansama bele boje, to ne mora uvek da bude slučaj. Jedna mama podelila je svoje iskustvo za "The Sun“ jer se uplašila kada je shvatila da je njeno mleko od kremaste bele boje poprimilo narandžastu nijansu.

Tokom priprema za porođaj medicinsko osoblje joj je kazalo da se majčino mleko menja u zavisnosti od potreba bebe, ali kaže da nije očekivala da promena može da bude tako očigledna.

Važno je da porodilje znaju da je normalno da majčino mleko menja boju kako beba raste, ali i kada se menjaju njene potrebe.

Kod većine žena majčino mleko je bele ili krem boje, ali moguće je da dobije čitav niz nijansi, od plave, ružičaste ili bež. Čak je objavljeno da su neke trudnice koje su bile zaražene kovidom-19 proizvodile zelenkasto majčino mleko.

Ova pojava se dešava jer majčino mleko sadrži antitela koja pripadaju mami i koja se prenose na bebu kako bi obezbedila imunitet protiv bolesti i infekcija.

Savetnica za dojenje Džoana Danijels kaže da je majčino mleko živa supstanca koja se stalno menja i reaguje na bebu.

Kada je beba bolesna verovatno je da se majčino mleko promeni kako bi se povećao broj antitela i leukocita koji pomažu u zaštiti bebe od bolesti.

Prednosti majčinog mleka su nebrojane, a nedavna studija ustanovila je da bebe dojenjem poećavaju IQ i razvijaju bolji vid u kasnijem životu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba