• 2
 ≫ 

Bebe u Danskoj sanjaju najslađe snove: I po kiši i snegu spavaju napolju u kolicima

 ≫ 

Ovo je recept za lepe snove i mirne dremke!

  • 2
Bebe, spavanje, dremanje, kolica, beba u kolicima

Foto: Shutterstock

Da li biste ostavili svoju bebu napolju da spava ako bismo vam rekli da je to najkvalitetniji san koji može dobiti?

Nedavni viralni "TikTok" otkriva da je normalno da bebe spavaju napolju u skandinavskim zemljama, konkretno u Danskoj. Roditelji uživaju u toplom napitku iz kafića dok gledaju svoju bebu kako mirno spava u svojim kolicima napolju.

U viralnom "TikToku" autorke @annieineventirland, ona objašnjava da je uobičajeno da bebe spavaju napolju, bez obzira na vremenske prilike. Ona takođe otkriva da babice i medicinske sestre u ovim zemljama preporučuju da beba spava napolju.

- Rečeno je da svež vazduh održava zdravlje beba i pomaže im da bolje spavaju, a dremanje bebe u kolicima napolju se obavlja po svim vremenskim prilikama - kaže Eni.

@annieineventyrland ♬ path of the wind ~ my neighbor totoro lofi - Closed on Sunday

Video prikazuje snimke beba koje spavaju napolju u svojim kolicima. Postoji jedan snimak gde vidimo više kolica ostavljenih napolju dok roditelji uživaju u kvalitetnom vremenu sami ili sa prijateljima. Bez obzira da li napolju pada kiša ili sneg, bebe i dalje spavaju na otvorenom. Uglavnom su im kolica pokrivena, a u kolicima se nalazi monitor za bebe, tako da roditelji mogu pomno da prate ponašanje,

Bebe ovde ne bivaju kidnapovane zato što niko ne želi odgovornost za tuđe dete, posebno kada tamošnji zdravstveni sistem čini sve što može da pomogne svima koji žele bebu da imaju svoju bebu.

Prema Svetskom izveštaju o sreći, građani ovih zemalja su među najsrećnijim na svetu. Građani generalno imaju više poverenja jedni u druge, a stopa kriminala je niža.

Da li biste pokušali da stavite bebu da spava napolju? Šta mislite o ovakvom načinu odgajanja dece?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba

Komentari

  • Ruža sa dva muža

    1. oktobar 2022. | 14:17

    Uopšte nije sporno da beba spava napolju, ali jeste ako ja nisam blizu bebe dok ona spava. Tako da ja pijem kafu u kafiću a beba ispred spava, ne pije vodu. Ne daj bože nečega, nema tih krila sa kojima može da se doleti do deteta.

    Podelite komentar

  • Febo

    1. oktobar 2022. | 13:17

    Ovo sam ja prvi put u zivotu video 1990 u Berlinu i nisam mogao da se nacudim,ispred supermarketa po debelom minusu male bebice spavaju pa rasturaju

    Podelite komentar