• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prihvatila je posao na drugom kontinentu i slala mleko svojoj bebi: Hranila je dete i živela svoje snove

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pošto su Lula i Hejzel ostale kod kuće sa njenim mužem Ostinom, dok je ona snimala "Top Chef" u Londonu od avgusta do oktobra, Bredli je planirala da se izmlazava tokom svog boravka u inostranstvu.

  • 0

Prvi put kada su producenti "Top Chef-a" upitali Saru Bredli da se vrati za "All-Star" verziju hit takmičenja u kuvanju, prošlo je tek tri meseca od njenog porođaja i još uvek se prilagođavala izazovima majčinstva.

Ali kada su je prošle godine ponovo pozvali da se u Londonu takmiči protiv najupečatljivijih međunarodnih takmičara u 20. sezoni, Bredli nije oklevala da se prijavi, pod uslovom da i dalje može da obezbedi majčino mleko za svoju tada devetomesečnu bebu Hejzel.

- Kako je moja starija ćerka rasla, shvatila sam koliko je važno da joj pokažem koliko su žene moćne i koliko moćne možemo da budemo. I tako sam mislila da je ovo odlična prilika da pokažem da mama može sve ove stvari i da još uvek može da hrani bebu, može da radi sve ove stvari i da takođe može da živi svoje snove - rekla je u razgovoru za "Yahoo Life".

Bredli nije želela da njeno učešće u emisiji poremeti njene planove za dojenje. Pošto su Lula i Hejzel ostale kod kuće sa njenim mužem Ostinom, dok je ona snimala "Top Chef" u Londonu od avgusta do oktobra, Bredli je planirala da se izmlazava tokom svog boravka u inostranstvu.

Produkcija emisije pokrivala je troškove isporuke njenog mleka iz Londona u Kentaki preko kompanije za transport majčinog mleka Milk Stork.

Bredli procenjuje da je ispumpala oko 15 galona majčinog mleka tokom devet nedelja koliko je bila odsutna.

- Prvi put kada sam izvadila pumpu, nisam se zaista sakrila. Samo sam sedela u sredini grupe i većina žena nije rekla ništa. Mogli ste da vidite neke muškarce kako pokušavaju da ne gledaju ili tako nešto. Ali, znate, kako sam ja to sve više i više činila, bilo mi je veoma zahvalno da neki od muškaraca i žena u emisiji, koji nisu bili roditelji, postavljaju pitanja poput da li me boli i kako ću to odneti kući. eduk Imala sam želju da edukujem i govorim ljudima o tome kako ovaj proces funkcioniše, jer sam osećala da će oni sada otići i imati drugačiju predstavu o tome kako ovo funkcioniše. I oni će imati otvorenije srce prema ženama, posebno, nadam se, ako imaju zaposlene sa istom situacijom.

Kao vlasnica restorana, Bredli pokušava da praktikuje ono što propoveda. Prošle godine je bila uključena u pokušaje da obezbedi besplatan pristup aplikaciji koja navodi mesta za mame za ismlazavanje i dojenje, za radnike u industriji prehrambenih usluga, obećavajući sopstveni restoran kao mesto pogodno za laktaciju.

Prošlo je skoro pola godine otkako je završeno snimanje, ali Bredli i dalje doji sada 17-mesečnu Hazel, koju mamino devetonedeljno odsustvo nije sprečilo da sisa.

- Ušunjala sam se u njenu sobu i ona me je pomirisala - kaže ona o svojoj bebi prvi put posle snimanja.

- Iskočila je iz svog krevetića i odmah se "zakačila". Nije zaboravila šta se dešava. To je bilo zaista divno.

Pošto Hejzel sada sisa samo dva puta dnevno, Bredli je svesna da će se njeno iskustvo sa dojenjem završiti relativno brzo.

- Ili sam trudna, dojim ili isključivo pumpam mleko skoro pet godina. Nalazim se u ovom čudnom delu svog života gde nekako želim svoje telo nazad.

Ali ona smatra da je to što je bila u Londonu, odvojena od porodice, "trenutak ponosa" u njenom životu, ne samo zbog onoga što je to značilo njenoj porodici, već i zbog toga što je imalo uticaj na one koji su to pratili kod kuće.

- Mislim da smo više normalizovali dojenje; mislim da je postalo mnogo bolje. I mislim da je ispumpavanje sledeći korak, jer ovo je način da nastavite da hranite svoje dete, ali i dalje radite ono što treba da radite i nastavite da živite svoj život.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba