• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Al Paćino među holivudskim legendama koje postaju očevi u poznijim godinama: Da li je to recept za dug život?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Etička i medicinska stanovišta su podeljena kada se govori na ovu temu

  • 1
House of Gucci, Njujork Foto: Tanjug/Evan Agostini/Invision/AP

Osamdesetdvogodišnji glumac Al Paćino i njegova 53 godine mlađa devojka Nur Alfal objavili su srećnu vest da čekaju bebu. Iako je par ozvaničio vezu tek prošle godine, bliski izvori navode da su zajedno još od perioda pandemije.

Al je otac troje dece, koje je dobio u svoja prethodna dva braka, a s obzirom na godine u kojima se nalazi, ovo je bilo iznenađenje. S druge strane, mlada Nur je na pragu tridesete, te je spremna za bebu, a trenutno je u osmom mesecu trudnoće.

Moja deca me "izvlače iz sebe". To je poput geštalt terapije. Aktivan sam deo njihovog života i kad nije tako, to je uzrujavajuće i po mene i po njih - govorio je glumac, a prenosi "People".

Njegov najbolji prijatelj i dugogodišnji kolega, sedamdesetdevetogodišnji Robert De Niro, nedavno je objavio da je postao otac devojčici po imenu Virdžinija, koja je njegovo sedmo dete.

Naime, glumac je gradio potomstvo sa tri različite žene, a nije otkriveno ko je Virdžinijina majka.

- Moja deca me izrazito poštuju čak i kad se ne slažemo. Ćerkica, koja trenutno ima 11 godina, zadaje mi "najviše muke" ali je obožavam. A sad, eto, tu je i najmlađi član tako da će biti još posla - pričao je Robert, a prenosi "EtCanada". 

Osim kontroverze, ovakvi postupci nameću etička pitanja. Naime, iako su doktori u potpunosti jasni kada se govori u trudnoći posle pedesete godine, govoreći "kako povećava rizik od raka jajnika i materice", kada su u pitanju muškarci, mišljenja nisu jasna.

- Za mene je to kršenje etike, naša zemlja ne dozvoljava klinikama za veštačku oplodnju da rade sa ljudima starijim od pedeset godina - ističe dr Duru Šaš, ginekolog iz Mumbaja, a prenosi "Hindustantimes".

Grandparents Foto:Shutterstock

S druge strane, postoje doktori koji tvrde da je očinstvo u kasnijim godinama "recept za dug život".

- Muškarci koji postaju očevi posle pedesete godine imaju manji rizik za rak prostate i generalno žive duže - naglašava urolog dr Paul Turek a prenosi "Aaarp".

A šta vi mislite? Pišite nam u komentarima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Zdravo svete!": Ana Ivanović podelila snimak koji je raznežio sve

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba

Komentari

  • G

    2. jun 2023. | 01:02

    Sa prosecnim životnim vekom od 85 godina, sasvim je u redu postati otac ili majka do 60 godine sve kasnije bas i nije u redu bar u ovome vremenu. Ukoliko čovečanstvo napreduje i medicina pa životni vek se produži na 140 godina recimo onda je u redu i roditi dete sa 90 godina!

    Podelite komentar