• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U 27. godini joj je urađena histerektomija zbog endometrioze: "Prihvatam da u ovom životu neću biti majka"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rekla je da je operacija bila nešto što je želela godinama i da je bila preplavljena emocijama kada se konačno i desila

  • 0

Zvezda rijalitija "Ostrvo ljubavi" u Australiji podelila je emotivnu objavu u kojoj govori da je podvrgnuta histerektomiji u svojoj 27. godini.

Erin Barnet je rekla svojim pratiocima na "Instagramu" da je imala veliku operaciju, koja je uključivala uklanjanje materice, nakon što se godinama borila sa bolovima zbog endometrioze.

- DANAS SAM IMALA HISTEREKTOMIJU! Ušla sam oko 9 ujutru i bila sam u svojoj sobi u 13 časova. Operacija je prošla veoma dobro! Imali smo problema da kontrolišemo bol tokom oporavka, ali smo na kraju uspeli - napisala je Barnet u objavi na "Instagramu" u sredu.

Barnet je rekla da je operacija bila nešto što je želela godinama i da je bila preplavljena emocijama kada se to dogodilo.

- Tako mi je drago što nikada nisam odustala da se zalažem za sebe i svoje telo. I zapamtite, svi smo neverovatni sa decom ili bez dece. Imati decu vas ne definiše. Radite sve što vas čini srećnim i zdravim. Prihvatam da u ovom životu neću biti majka.

Ovo stanje karakteriše tkivo slično sluzokoži materice koja raste izvan materice, ponekad se kreće u druge delove tela. Kao i mnogi zdravstveni problemi žena, stigma koja prati endometriozu sprečava mnoge žene ne samo da pričaju o tome već i da traže medicinski savet ili lečenje.

Barnet je dugogodišnja zagovornica svesti o endometriozi, ambasadorka Endometrioze Australije i autorka knjige "Endo Unfiltered".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najčešće dileme u vezi sa dojenjem

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba