• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona je jedna u 50 miliona: Ima dve materice, u obe po jednu bebu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ne može se isključiti mogućnost da bi jedna beba mogla biti porođena danima ili nedeljama pre druge

  • 0
Kelsey Hatcher Foto: Instagram/doubleuhatchlings

Kelsi Hačer (32) iz Alabame rođena je sa dve materice. Trudna je, u svakoj od materica nosi po bebu.

- U utorak smo se sastali sa timom OB visokog rizika da razgovaramo o našem slučaju. Tokom sastanka sa doktorima pitali su me za moje želje za porođaj. Rekao sam im da želim da izbegnem carski rez ako je moguće, ali očigledno, ako je medicinski neophodno, ja ću biti za to zbog bezbednosti beba i sebe. Moji doktori su mi rekli da je ovo neistražena teritorija za SVE njih. Znači, nijedan lekar u osoblju nije porodio blizance od majke sa bebama u dve materice - piše Kelsi na svom "Instagram" profilu.

Ona kaže da se tim sastaje svake dve nedelje na temu njene trudnoće, koja je, kako kaže, niskog rizika, ali je porođaj procenjen kao porođaj visokog rizika.

- Svi su već počeli da čitaju studije slučaja žena koje su rodile sa mojom vrstom anomalije materice i biće što spremnije kada dođe vreme - piše.

Kelsey Hatcher Foto: Instagram/doubleuhatchlings

Kelsi kaže da rizik oba načina porođaja, vaginalni ili carski, u njenom slučaju ima jednake faktore rizika. Kako se bliži kraju trudnoće, više će lekari procenjivati blizance u pogledu rasta, razmaka i svih drugih informacija koje će pomoći da se odredi najbolji put za porođaj.

- Prisutni sa kojima sam razgovarala su mi rekli da ne možemo ni da isključimo mogućnost da bi jedna beba mogla biti porođena danima ili nedeljama pre druge, s obzirom na okolnost - objasnila je i dodala:

- Znamo da je Bog dao ove neverovatne čudesne bebe i da je išao ispred nas u svim situacijama, tako da sam uverena da ćemo biti bezbedni i zbrinuti od sada do porođaja. Potpuno verujemo da će naš akušerski tim i bolnica pružiti najbolju negu za nas, čak i sa nedostatkom iskustva.

Kelsey Hatcher Foto: Instagram/doubleuhatchlings

Kelsi ima  izuzetno retko stanje - uterus didelphys, u kojem osoba ima dve materice. Javlja se kod oko 0,3 odsto žena. Na svom profilu "doubleuhatchlings" redovno deli svakodnevne utiske o trudnoći.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Milena je mama prevremeno rođenih bliznakinja: Od prvog dana hrani ih svojim mlekom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba