• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Postala je surogat majka sedmoro dece, a sada je trudna sa osmim: "Ponovo bih isto uradila bez razmišljanja"

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

37-godišnja Emili Vesterfild takođe ima troje svoje biološke dece

  • 0

Tridesetsedmogodišnja Emili Vesterfild trenutno je u 28 nedelji trudnoće, osmi put je sprema da postane surogat majka. Uz to, ona ima i troje sopstvene biološke dece.

Ova žena uzastopno je rađala 2011, 2013, 2014, 2015, 2017, 2018, 2021, 2022. godine, i kako danas kaže, da joj se pruži šansa za još jednu surogat trudnoću, učinila bi to bez trunke razmišljanja.

Njeno iskustvo u surogat majčinstvu izrodilo joj je još jedno "dete", njenu sopstvenu kompaniju "Carring Dreams" (Brižni snovi), koja povezuje surogat majke sa budućim roditeljima.

Njeno neobično putovanje počelo je 2010. godine, kada se zbližila sa suprugovom rođakom koja je imala pobačaj. Njeno "srceparajuće" iskustvo, navelo ju je da predloži da sama nosi dete svoje prijateljice.

- Taj par nije želeo da prođe kroz surogat majčinstvo, ali na svetu je bilo toliko drugih kojima je bila potrebna pomoć. A možda bih mogla i sama da je ponudim - objasnila je Vesterfildova, kako prenosi "merieclare.gr".

Nakon što je dočekala svoje treće biološko dete, koje sada ima deset godina, napravila je onlajn forum koji ju je povezao sa ljudima koji se bore sa neplodnošću.

- Bila sam iznenađena odgovorom koji sam dobila, bombardovana sam mejlovima i zahtevima. Što sam dublje ulazila u to, više sam shvatala da ima mnogo ljudi kojima je potrebna pomoć - opisala je Vesterfildova.

Nakon što je intervjuisala nekoliko parova, na kraju je otišla sa onim za koji je smatrala da je najkompatibilniji, u pogledu ličnosti, starosti i lokacije (živeli su u roku od tri sata vožnje). Porodica je želela treće dete, ali je nakon rođenja drugog majka morala da se podvrgne hitnoj histerektomiji.

- Kada sam prvi put postala surogat, znala sam da želim to ponovo da uradim. I pomislio sam: kome sada mogu pomoći? - priseća se ona i dodaje da je surogat majčinstvo je drugačije iskustvo od trudnoće sa detetom koje nameravate da odgajate.

Kako objašnjava, primera radi, potrebno je da se urade neki testove, fizički i psihološki, kako bi potpisali ugovor. Takođe, Suprug vas ne prati na posete ginekologu. Međutim, ono što se ne menja je da majka koja nosi bebu čini sve što je u njenoj moći da rodi zdravo dete kako bi drugi par mogao da započne, izgradi ili dopuni svoju porodicu.

- Takođ ni vezanost za fetus nije toliko jaka da baš ne možete da se odvojite od deteta nakon porođaja. Osećam se kao tetka koja ga voli, znajući koliko je prošao par koji jedva čeka da uzme ovu bebu u naručje, i zaista želim da im je dam  - ističe Vesterfildova.

Naime, ovo iskustvo ju je dovelo do osnivanja sopstvene kompanije, sa ciljem da poveže surogat majke sa budućim roditeljima i da informiše zainteresovane. Nažalost, surogat majčinstvo u nekim slučajevima može da znači i iskorišćavanje surogata ili neke druge probleme. Ali Vesterfildova zaista veruje u moć prakse, i da ukoliko se sve uradi kako treba, sreća je neizostavna.

- Ponosna sam što mogu da uradim ovo za druge. Znam da imam ograničeno vreme koliko još mogu da pomognem, ali i dalje sam dovoljno mlada i zdrava da nastavim. I nastaviću, sve dok mi telo i porodica dozvoljavaju - zaključuje ova žena

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pavle je beba džin: Sa mesec i po ima skoro 8kg i nosi odeću za dete od 6 meseci

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba