• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

15 meseci nakon tragične smrti supruga, rodila je njegovo dete: "Kad vidim srećne očeve - to me dotuče "

Vreme čitanja: oko 2 min.

Samo nekoliko sati nakon njegove smrti, Elini prijatelji i porodica već su pričali o postmortalnom vađenju sperme, jer su znali da je par pokušavao da dobije bebu

  • 0

El Palin je model iz Australije, čiji se život sasvim promenio u jednom danu. Naime, El je uživala u bračnom životu sa suprugom Aleksandrom. Često su putovali, provodili vreme na plaži uz piće i gitaru koju je uvek nosio sa sobom, a neretko se dešavalo i da Aleksandar učestvuje fotošutinzimasa svojom voljenom ženom.

- Deset godina smo bili zajedno. Tog dana smo ustali, kao i svakog drugog dana - doručkovali, popili kafu, a onda me je pitao da li da danas ide na surfovanje ili ronjenje. Odlučio se da ipak ide u podvodni ribolov, dok ja završim obaveze po kući i izvedem psa u šetnju.

Na Fejsu mi je iskočila objava nekih portala da je u tom predelu gde on obično roni, izvučeno telo onesvešćenog muškarca. Nije mi palo na pamet da je to on. Onda me je nazvala komšinica koja je to isto videla, a ja sam se zahvalila na brizi i rekla sam joj da nema šanse da je to moj Aleksandar. Ušla sam unutra i onda sam dobila "prekid". Zgrabila sam ključeve i sa mamom odjurila na plažu - priseća se El, piše "TheSun".

Bivši svetski šampion, koji je tada imao samo 32 godine, udavio se nakon što se onevestio u vodi  kada je pokušavao da predugo zadrži dah. Aleks je bio nosilac zastave australijske reprezentacije na Zimskim olimpijskim igrama 2014. u Sočiju u Rusiji, a njegova iznenadna smrt je potresla svet sporta - ali na prvom mestu El.

Samo nekoliko sati nakon njegove smrti, Elini prijatelji i porodica već su pričali o postmortalnom vađenju sperme, jer su znali da je par pokušavao da dobije bebu. Dvanaest sati kasnije, manekenka je pristala - iako još nije shvatila da njen dugogodišnji partner više nije tu.

Malo kasnije, Elin otac je preminuo od raka, ali težak period je nije zaustavio od trudnoće koju je oduvek želela sa Aleskandrom. Nakon dve "runde" vantelesne oplodnje (VTO), Eli je konačno dobila vesti kojima se nadala - uspela je da zatrudni šest meseci nakon smrti njenog muža. Porodila se sa devojčicom Mini 2021. godine, a otkrila je da je devojčica "preslikani Aleks".

- Sa srceparajućim obrtom, počastvovana sam što ću konačno dočekati deo fenomena koji će vratiti mog Aleksandra nazad u ovaj svet! - Eli je napisala kada je objavila vest na društvenim mrežama.

- Gledam naše fotografije i shvatam da on propušta da bude tata. Vidim tate sa svojim bebama i znam koliko bi on bio dobar. Kada vidim tatu sa bebom, to me dotuče, ubije. I srećna sam zbog te osobe, samo sam tužna zbog Aleks. Imali smo tu sreću da je njegova sperma još uvek bila "živa" i zdrava i da smo mogli na vreme da je spasimo.

Mislim da se sve desilo sa razlogom - kaže ona.

El sa drugaricom vodi podcast o teškim temama i prevazilaženju istih, kao što je gubitak člana poroice, ali i samohranom roditeljstvu i gubitku deteta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sve o procesu VTO i šta sve država plaća kada je borba za potomstvo u pitanju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba