• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Praznični zalogaji za najmlađe: Zeke od čokolade i pilence od jaja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak su njihovi osmesi nešto najlepše

  • 0

Zašto biste kupovali gomilu vaskršnjih zečeva zapakovanih u različite celofane kada i sami znate da ta čokolada nije baš najukusnija? Umesto da razmišljate samo o dekoraciji stola i doma pred prestojeće praznike, taj budžet usmerite na nešto mnogo korisnije - zabavu za vas i vaše najmlađe!

Šarene praline

Igrajte se oblicima, bojama i kalupima uz savete iz ovog videa i naučite kako da kvalitetno napravljenim pralinama obradujete porodicu.

Najbolje kod ovog deserta jeste to što ga oblikujete i pravite prema svojoj želji, ili u ovom slučaju, želji vaše dece. Najpre belu čokoladu otopite na pari, a zatim u izdvojenu smesu pomešajte željenu jestivu boju za čokoladu.

Modle se pred praznike mogu naći na svakom koraku, te su zečevi nezaobilazni. Prethodno pripremljenu čokoladu izlijte u modle i poravnajte površinu, pa ostavite u frižider na celih 20 minuta. Nismo li obećali da je brzo i lako?

Pilence

I za ovu zabavu vam je potrebno malo vremena, mašte i onoga što verovatno već imate u frižideru.

Najpre skuvajte tri jajeta. Tako skuvana jaja presecajte kako je prikazano u videu. Sve ukrug! Pažljivo sa odvajanjem ovih delova, potrebna nam je savršena Kalimerova kapica!

Žumance, pavlaka i majonez se potom sjedine i eto vam punjenja za vaše kapice. Kljunić i nogice od šargarepe, oči od bibera i eto pilenceta.

Video: Tri moderne i brze tehnike farbanja jaja

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica