• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Moja Jela: Kako da na sladak način upotpunite vaskršnju trpezu - San Sebastijan čizkejk je idealno rešenje

Vreme čitanja: oko 1 min.

San Sebastijan čizkejk ulepšaće praznik

  • 0
moja jela san sebastijan cizkejk uskrs Foto: Telegraf.rs

"Moja Jela" serijal putovao je širom Srbije, majstor kulinarstva Jelena Knežević pripremala je mnoge specijalitete u prirodi, a sada samo za vas priprema sladak zalogaj za vašu vaskršnju trpezu.

Navikli smo da praznična trpeza bude prepuna najlepših jela, da se sve kulinarsko umeće i sav trus ostavi baš za taj dan, a Jela upravo pomaže u onom najslađem - predlogu deserta. Njen izbor je San Sebastijan čizkejk, poslastica koja će vas osvežiti, zasladiti i vaše praznične dane učiniti još lepšim.

Ovaj čizkejk iz San Sebastijana je tradicionalna španska baskijska torta od sira - savršeno lagana, kremasta i glatka, i savršeno karamelizovana.

Kako izgleda priprema ovog rajskog deserta, pogledajte u videu u nastavku.

Sastojci: 

  • 1 kg maskarpone sira
  • 400 g grčkog jogurta
  • 50 g skroba
  • 300 g šećera
  • 2 ceđena limuna
  • 8 jaja
  • ekstrakt vanile 

za preliv:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 350 g čokolade
  • 20 g maslaca

Komletan način pripreme pogledajte u videu u tekstu i uživajte u prazniku.

Delikates grada San Sebastijana u baskijskom regionu severne Španije u pripremi Jelene Knežević ostaviće vas bez ijednog nepojedenog parčeta.

Prijatno! 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tri moderne i brze tehnike farbanja jaja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Vaskrs