Vreme čitanja: oko 1 min.
Moja Jela: Kako da na sladak način upotpunite vaskršnju trpezu - San Sebastijan čizkejk je idealno rešenje
Vreme čitanja: oko 1 min.
San Sebastijan čizkejk ulepšaće praznik
"Moja Jela" serijal putovao je širom Srbije, majstor kulinarstva Jelena Knežević pripremala je mnoge specijalitete u prirodi, a sada samo za vas priprema sladak zalogaj za vašu vaskršnju trpezu.
Navikli smo da praznična trpeza bude prepuna najlepših jela, da se sve kulinarsko umeće i sav trus ostavi baš za taj dan, a Jela upravo pomaže u onom najslađem - predlogu deserta. Njen izbor je San Sebastijan čizkejk, poslastica koja će vas osvežiti, zasladiti i vaše praznične dane učiniti još lepšim.
Ovaj čizkejk iz San Sebastijana je tradicionalna španska baskijska torta od sira - savršeno lagana, kremasta i glatka, i savršeno karamelizovana.
Kako izgleda priprema ovog rajskog deserta, pogledajte u videu u nastavku.
Sastojci:
- 1 kg maskarpone sira
- 400 g grčkog jogurta
- 50 g skroba
- 300 g šećera
- 2 ceđena limuna
- 8 jaja
- ekstrakt vanile
za preliv:
- 200 ml slatke pavlake
- 350 g čokolade
- 20 g maslaca
Komletan način pripreme pogledajte u videu u tekstu i uživajte u prazniku.
Delikates grada San Sebastijana u baskijskom regionu severne Španije u pripremi Jelene Knežević ostaviće vas bez ijednog nepojedenog parčeta.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Tri moderne i brze tehnike farbanja jaja
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.