Čokoladni kolač bez pečenja: Prava rapsodija ukusa, a praznična dekoracija će obradovati mališane
Nema ništa bolje nego kada se posle ukusnog prazničnog ručka zasladite još ukusnijim slatkišem. Pošto je vreme Vaskrsa pred nama, kada smo u potrazi za ukusnim receptima, onda se čokoladni kolač bez pečenja mora naći na vrhu liste vašeg odabira.
Sastojci za čokoladni kolač bez pečenja:
- 200 g tamne čokolade
- 200 g kondenzovanog mleka
- 150 g putera
- 250 g mlečnog keksa
- 1 šolja kukuruznih pahuljica
za preliv:
- 250 g mlečne čokolade
- 1 kašičica ulja
- 100 g čokoladnih mini-jaja
- 1 šaka sitnijih čokoladnih jaja
Priprema čokoladnog kolača bez pečenja:
Papir u kojem ćete peći kolač obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.
U činiju dodajte čokoladu, kondenzovano mleko u puter i stavite da se kuva na pari ili otopite u mikrotalasnoj pećnici. Bitno je da sve dobro otopi pa promešajte. Keks izdrobite pa ubacite u ovu činiju i mešajte dok se sve ne sjedini.
Dobijenu smesu sipajte u pripremljeni pleh i rasporedite ga celom površinom pleha s tim što kašikom treba da zagladite ivice.
Mlečnu čokoladu otopite pa joj dodajte ulje i mešajte dok ne postane sve glatko. Kada se sjedini, prelijte preko smese u plehu i ravnomerno je rasporedite.
Čokoladna jaja prepolovite nožem i poređajte po želji preko dobijenog kolača, a ona manje jaja samo stavite tamo gde želite. Malo protresite celu tepsiju da se svi sastojci rasporede kako treba.
Sada stavite u frižider na najmanje četiri sata, pa izvadite 20 minuta pre posluživanja. Tako će se lepo iseći.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Napravite lokum u kućnoj radinosti: Ne morate da idete u Tursku da biste ga jeli
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.