Poštarica torta: Kremasta kraljica vaskršnje trpeze
Vaskršnja trpeza uvek se izdvaja po svečanosti, bogatstvu, a kruna svega toga je i kremasta, slasna torta kakava je poštarica. U ovom ukusnom desertu dobićete paketić najlepših voćnih ukusa.
Recept za poštaricu predstavljamo u nastavku, a rezultate ćete videti već ujutru, za vašom prazničnom trpezom.
Sastojci za poštaricu:
za testo:
- 10 belanjaka
- 20 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- polovina praška za pecivo
- 100 g suvog grožđa
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g višanja
- 100 g rendanih jabuka
za fil:
- 1/2 l mleka
- 10 žumanaca
- 250 g šećera
- 4 kašike brašna
- 1 margarin
- 100 g čokolade
- konzerva bresaka iz kompota
Priprema:
Umutite belanca za šećerom. Sjedinite sastojke za testo, dodajte ih u penu od belanaca, pa ih razlijte u veliki četvrtasti pleh obložen pek-papirom. Koru pecite na laganoj temperaturi oko 35 minuta, te je prohladite u presecite po dužini na tri jednake kore.
Za fil umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte brašno. Kada se smesa ujednači, dodajte pola litra mleka i kuvajte na pari ili u loncu za mleko. U topao fil stavite čokoladu, a kada se sve ohladi, dodajte margarin i ujednačite.
Filujte kore, na svaku od njih stavite iseckane breskve, pa fil. Završite korom i premažite filom.
Ukrasite po želji, može i preostalim beskvama.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Tradicionalna tehnika šaranje jaja voskom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.