
Jagnjeći kotleti sa spanaćem je idealno jelo za Vaskršnji ručak: Okupite porodicu i prijatelje
Sutra je Vaskrs, praznik koji provodimo sa porodicom u bogatoj trpezi, druženju i odmaranju. Domaćice spremaju obilan obrok, slane i slatke đakonije, a kao glavno jelo uvek je neko jelo od mesa. Najbolji izbor je janjetina odnosno jagnjeći kotleti, a ovo je savršen način kako da je pripremite, po ovom receptu.
Sastojci za janjeće kotlete:
- 500 g jagnjećih kotleta u komadu
- 1 svežanj začinskog bilja
- 3 kašike pistaća
- 2 kašike ulja
- 1 belance
- 2 kašike putera
- 1 kašika prezli
- 600 g spanaća
- 2 čena belog luka
- 1 čaša mleka
- 2 kašike brašna
- so
- biber
Priprema janjećih kotleta:
Kotlete posolite, kratko na pari skuvajte, pa onda ispržite u tiganju na kašiki ulja oko pet minuta. Potom, pecite ih oko 15 minuta na 140 stepeni i za to vreme pripremite ostatak jela.
Pistaće usitnite, možete da izblendate ili ručno sitno iseckate pa ih pomešajte sa biljem, belancem, puterom i prezlama. Kada prođe 15 minuta od pečenja jagnjećih kotleta, sjedinjenom smesom obložite kotlete pa vratite u rernu i pecite još oko 10 minuta.
Spanać obarite na kratko, pa usitnite. Na ne mnogo vrelom ulju dinstajte sitno iseckan beli luk pa kad promeni boju i počne da pušta miris, sipajte spanać. Potom, ubacite brašno, promešajte i onda sipajte mleko kako biste razredili spanać. Količina spanaća i brašna zavisi od toga koliko volite da je gust.
Kada jagnjeći kotleti budu gotovi, poslužite ih sa spanaćem.
Prijatno, uživajte u vaskršnjem ručku!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Tradicionalna tehnika šaranje jaja voskom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.