Ovako Vladimir Putin slavi VASKRS! (FOTO)

U pravoslavno bogomolji rano jutros je u društvu premijera Dmitrija Medvedeva i njegove supruge, predsednik Rusije obeležio najveći hrišćanski praznik

  • 5

U slučaju da ste se pitali kako predsednik Rusije Vladimir Putin provodi uskršnje jutro, odgovor stiže iz hrama "Hrista Spasitelja" u Moskvi.

Blagodatni oganj iz Jerusalima stigao i u Rusiju

U ovoj pravoslavno bogomolji rano jutros je u društvu premijera Dmitrija Medvedeva i njegove supruge, predsednik Rusije obeležio najveći hrišćanski praznik.

Sa njima je bio i gradonačelnik Moskve Sergej Sobnjanin.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Poznato je da Putin uvek posećuje crkve tokom velikih hrišćanskih praznika. On Uskrs obično slavi u moskovskoj katedrali, u kojoj je i danas bio, a za Božić uglavnom ide u crkve koje nisu u ruskoj prestonici.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služio je liturgiju u hramu "Hrista Spasitelja", a to su uživo prenosile federalne tv stanice.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Praznik Vaskrsa je proslava uskrsnuća Isusa Hrista koji nam je doneo pobedu dobra nad zlom, života nad smrću. Ove noći, slaveći uskrskog Spasitelja, mi osećamo tu božansku i nebesku istinu. Gospod dotakne svakog ko se na ovaj dan njegovog vaskrsenja sretne sa verom. Želeo bih da vam svima čestitam. Neka vas Bog blagoslovi, čitavu našu naciju i zemlju - rekao je patrijarh Kiril, a prenela je agencija Tas s.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuti

    1. maj 2016 | 15:30

    Neka bog blagoslovi : PUTINA, MEDVEDEVA, VUCICA, DACICA i sag RUSKI i SRPSKI narod. A pomalo i ANGELINU- MERKELOVIC Koja zeli dobro Srbskom narodu. HRISTOS - VASKRES.

  • zagondzija

    1. maj 2016 | 16:00

    i seselja

  • marianovich.zoran@qmail.com

    2. maj 2016 | 22:09

    Боже спаси Боже храни Руског цара и сав православни народ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA