Prošetajte najlepšim ulicama na svetu! (FOTO)

Svako od nas voli da prošeta lepom i prijatnom ulicom, sam ili u društvu prijatelja. Pogledajte neke od najpoznatijihn i najvećih ulica na svetu, kroz koje dnevno prođe stotine i stotine hiljada ljudi

  • 3

Pred vama se nalazi izbor od nekoliko najpoznatijih ulica na svetu, što po svojoj veličini, što po prometnosti i lokaciji. Neke od ovih ulica dnevno poseti i do milion ljudi. Šta mislite, da li biste se izgubili u nekoj od ovih ulica svetskih metropola?

1. Jelisejska polja, Pariz

Ova pariska ulica se smatra možda i najvećom ulicom na planeti Zemlji, a pominje se i kao najlepša ulica na svetu. U njoj se nalazi Trijumfalna kapija, kao i mnoštvo luksuznih prodavnica, restorana i hotela. Kažu da, ako ste bili u Parizu, a niste prošetali Jelisejskim poljima, to je kao da niste ni bili u Parizu!

2. Las Vegas Strip, Las Vegas

Ova ulica koja se nalazi u jednom od najpoznatijih gradova sveta je ulica za koju se smatra da je najbolje osvetljena. Poznata je po ogromnim svetlećim reklamama i znakovima, po mnogorojnim luksuznim hotelima, i naravno - kazinima. Turisti sa svih strana sveta dolaze u Las Vegas i u ovu ulicu, posećuju hotele i kockarnice i gledaju mnogobrojne predstave po kojima je ovaj grad poznat.

3. Nanking ulica, Šangaj

Ova ulica u Kini je najpoznatija ulica sa marketima i pijacama na svetu. Dugačka je gotovo 6 kilometara, prepuna je prodavnicama svega i svačega, od antikviteta do brze hrane. Pored svega toga, ovde postoji ogroman broj hotela. Kažu da ovu ulicu svakog dana poseti preko milion ljudi.

4. Brodvej, Njujork

Za Brodvej su svi čuli. Ovo je jedna od najstarijih ulica u Njujorku, a naravno, najpoznatija je po pozorištima koji se u njoj nalaze. Pored toga, ovde su smeštene neke od najpoznatijih ulica u gradu. Kao i sa posetom Parizu, ako niste bili na Brodveju, niste bili u Njujorku!

5. Pikadili Cirkus, London

Ova ulica je jedna od nezaobilaznih stvari na turističkoj mapi Londona. Ona je dom noćnih klubova, spomenika i memorijala koji su poznati ne samo u Engleskoj, već i širom sveta. Kada se sve ovo uzme u obzir, onda ne čudi zašto turisti jedva čekaju da njihov dabl deker autobus prođe ovom ulicom.

Svaka od ovih ulica je neverovatna i posebna na svoj način. Šetnja bilo kojom od njih bila bi neverovatno iskustvo, a ako bi mogli da ih posetite sve, onda bi to bilo zaista podvig za pamćenje. Koje su vaše omiljene ulice?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA