Napravite sami SIRUP ZA KAŠALJ koji je moćniji čak i od ŠERBETA (RECEPT)

Sezona prvih prehlada je već u punom jeku. Nakon kijavice, temperature i zapušenog nosa, ostaje dosadni, naporni kašalj. Srećom, i za njega leka ima i to u narodnoj medicini

  • 5

Ovo je čuveni sirup za kašalj koji je svoju delotvornost mnogo puta dokazao. Napravite ga sami od sastojaka koje verovatno već imate u kući, a mogu da ga konzumiraju i mala deca.

Prirodni lekovi za kasalj

Ovaj prirodni lek možete da pripremite sami, a ukoliko nemate sve potrebne sastojke, možete ih nabaviti u najbližoj prodavnici zdrave hrane ili ih potražite na obližnjoj pijaci.

Trudite se da uz sirup podignete svoj imunitet sokovima od svežeg voća i povrća, a u svoju ishranu uvrstite đumbir, med i cimet. Riblje ulje se takođe pokazalo kao sjajan saveznik u borbi protiv sezonskih viroza.

Simptomi koji govore da se razboljevate – a ovim navikama samo pogoršavate stvari

Foto-Ilustracija: Foter/Daniel Y. Go Foto-Ilustracija: Foter/Daniel Y. Go

Dakle, za ovaj čudotvorni sirup protiv kašlja biće vam potrebni sledeći sastojci:

200 g šećera

300 ml vode

6 lovorovih listića

7 prstohvata žalfije

1 kašika belog sleza

1 kašika kamilice

Istopite šećer na laganoj vatri da dobije braonkastu boju. Dodajte vodu i mešajte dok se šećer potpuno ne istopi. Dodajte i ostale sastojke i pustite da vri tri minuta. Skloinite sa ringle i kad se ohladi sipajte u staklenu teglicu koju ćete držati u frižideru.Veća deca i odrsli neka konzumiraju po jednu supenu kašiku nekoliko puta dnevno, manja deca po jednu kafenu kašičicu.

Nikako da prestanete da kašljete i potrebno vam je mišljenje stručnjaka? Konsultujte se sa sertifikovanim lekarima u samo tri klika na Eklinika.rs.

(Telegraf.rs / MojeZdravlje)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branka

    20. oktobar 2015 | 18:27

    Provereno dobar recept za kasalj! Pomesati u staklenu teglu med, limunov sok i maslinovo ulje u istom stazmeru, pomesati i uzimati tri cetiri puta dnevno po supenu kasiku!

  • Od piva

    23. oktobar 2015 | 11:21

    Sirup od piva je najjaci. Srazmerno npr 300 gr secera i 3dl piva. Secer se karamelizuje i potom se dodaje povo dok zajedno ne prokljucaju... Odlican

  • Čiča-deda

    20. oktobar 2015 | 18:20

    Slezse ne kuva,već njegov vodeni ekstrat,u protivnom oslobađa skrob koji brzo uskisne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA