Slab vam je IMUNITET i nikako da se rešite PREHLADA? Ovo će vam POMOĆI!

Da biste ojačali otpornost organizma, ublažili jačinu i skratili trajanje respiratornih infekcija, potrebna vam je samo jedna sitnica! Evo i koja

  • 0

Svake godine u ovo vreme, ista priča. Ako ste i uspeli da izbegnete grip, sigurno ste imali barem jednu prehladu, odnosno virusnu ili bakterijsku respiratornu infekciju uha, grla, nosa ili pluća. O upornom kašlju i tome da ne pamtite kada ste poslednji put iz kuće izašli bez maramice, da i ne govorimo... Međutim, sve se to može ublažiti vrlo lako.

IMUNITET JE PRIORITET: Evo kako da se NE RAZBOLITE ove zime

Ne možete da odolite obilnoj zimskoj ishrani? Evo kako da UBRZATE VARENJE!

Kao što pretpostavljate i sami, krivac za sve vaše probleme je oslabljen imunitet. A kako je do toga došlo? Zna se, naravno, neadekvatnom ishranom, odnosno nedovoljnim unosom za imunitet ključnih minerala i vitamina.

Činjenica jeste da u kasnu zimu i rano proleće na našim pijacama baš i nema toliko kvalitetnih i svežih namirnica koje bi našem organizmu dale baš ono što mu treba – mineral cink i vitamin C.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Cink je, posle gvožđa, najzastupljeniji mikroelement u organizmu. Kod osobe telesne mase od 70 kg nalazi se u količini od 1,4 do 2,3 g. U pitanju je esencijalni mineral sa antioksidativnim delovanjem.

Njegov unos u preporučenim dnevnim količinama veoma je važan u svim životnim dobima, jer cink stimuliše proizvodnju preko 300 enzima. Ima važnu ulogu prilikom zarastanja rana, a neophodan je za očuvanje vida, rast kose i noktiju, sintezu genetskog materijala i mnoge druge procese u organizmu.

Najbolji prirodni izvor cinka je crveno meso (svinjetina, govedina), riba, mahunarke i orašasti plodovi. Nažalost, smatra se da se u proseku apsorbuje samo oko 20 odsto cinka iz hrane.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Kod osoba starijih od 65 godina, trudnica, dojilja, sportista, osoba koje prekomerno konzumiraju alkohol, ljudi na vegetarijanskoj ishrani, osoba sa poremećajima u resorpciji hrane - postoji povećan rizik od nastanka deficita cinka. Zbog ubrzanog i stresnog načina života u današnje vreme, nedostatak cinka postaje sve češći problem.

Simptomi deficita cinka mogu se kretati od blagih do veoma ozbiljnih, koji uključuju zaostajanje u rastu, gubitak težine, dijareju, gubitak kose (alopeciju), neuropsihijatrijske poremećaje i uporne infekcije.

Da bi se sprečio nastanak deficita cinka, pored pravilne i redovne ishrane, preporučuje se svakodnevni dodatni unos Oligogal® cink sa vitaminom C, koji sadrži 15 mg cinka i 60 mg vitamina C u kapsuli.

Foto: Oligogal Foto: Oligogal

Evo kada se preporučuje jedna kapsula OLIGOGAL® Zn + vitamin C VitUp!® dnevno:

- odmah na početku kijavice ili prehlade, čime se može ublažiti njihova jačina i trajanje i ojačati otpornost organizma

- u tretmanu muškog steriliteta, olakšavanju predmenstrualnih simptoma i simptoma menopauze

- u prevenciji kardiovaskularnih i malignih oboljenja

- kod dijabetičara, uz redovnu terapiju

- kod sportista, u cilju obezbeđenja optimalne koncentracije cinka u organizmu.

Foto: Oligogal Foto: Oligogal

Stimulišite imunitet, ojačajte otpornost organizma svakodnevnim unosom Oligogal® cinka sa vitaminom C.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA