Evo koliko kuvanih jaja smete da pojedete za Vaskrs

Mnogi ljudi su skloni preterivanju sa hranom tokom preznika. Kako se za vaskršnje praznike najviše konzumiraju jaja, trebalo bi da saznate da li ona mogu da ugroze vaše zdravlje

  • 5

Dok proslavljate najradosniji hrišćanski praznik treba da vodite raćuna o svom zdravlju, što se najviše odnosi na kontrolisanje unošenja hrane i pića u organizam. Preterivanje ni u čemu nije dobro za vas. Ipak, šarana jaja vam nisu veliki neprijatelj.

Ove namirnice možete da jedete po ceo dan, jer imaju NULA KALORIJA!

Izbegavajte ovu hranu, ako ne želite da jedete OTROV

Dugo se smatralo da jaja nisu zdrava ni u kom obliku za ljudki organizam jer sadrže holesterol, ali novija istraživanja su dokazala nešto sasvim suprotno. Naime, jaja obavezno treba uključiti u ishranu, jer imaju više pozitivnih uticaja na zdravlje.

Jaje je izuzetno hranljivo i može da zameni kompetan obrok. Ono ima izuzetno visoku nutritivnu vrednost i sadrži čak petnaest vitamina i minerala, od kojih su najvažniji vitamin A i vitamin B12.

Foto: sxc.hu/jaroas Foto: sxc.hu/jaroas

Naravno, kuvano jaje je daleko zdravije od prženog, jer se priprema sa ljuskom, koja čuva sve njegove vrednosti. Osim toga kuvano jaje se mnogo brže vari.

U zavisnosti od vašeg organizma, određuje se koliko jaja najviše smete da pojedete na dan. Ali da se sada ne biste zamarali s tim, nećete pogrešiti ako ograničite broj pojedenih jaja dnevno na najviše šest.

Foto: Foter/Flickr/.::RMT::. Foto: Foter/Flickr/.::RMT::.

Ne zaboravite da tokom praznika obilnije jedete i druge namirnice, a jaja i meso u kombinaciji su daleko teži za probavu, od kombinovanja, recimo, kuvanih jaja i salate.

Foto: Foter/Flickr/mealmakeovermoms Foto: Foter/Flickr/mealmakeovermoms

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    1. maj 2016 | 14:48

    Belanac se moze jesti u neogranicenim kolicinama a zumanac najvise 3 nedeljno.

  • Derac

    2. maj 2016 | 03:38

    ja sam pio 5-12 jaja pre spavanja 2 godine i sad imam problema sa srcem i disanjem

  • Nebu Loza

    2. maj 2016 | 17:48

    Najbolja su muckana jajca na mast przena. Al ne gi muckaj skroz da bude kajgana, al pa nemoj ni malko, da ne bude ko na oko. Nego onako... belo zuto. Toj ti je pobratime prava stvar. Pa gi posolis, pa paprichka ljuta, domac leb, velija sir i idemo proteinchiki. Vamos proteinos

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA