Imate ove sitne crvene bubuljice po telu? Evo šta su one i zašto su opasne (FOTO)

Ove male crvene izrasline su dosta čest problem, a nije baš najjasnije da li je u pitanju osip, crvenilo ili bubuljice. Evo odgovora.

  • 9

Ove izrasline, bubuljičice, kako god ih nazvali, imaju svoj uzrok u organizmu, a to je jedan oblik intolerancije na gluten.

Na osnovu izgleda vašeg lica može se videti da li vam šteti ALKOHOL, GLUTEN ili MLEKO

Naime, ne vari svaki organizam gluten na isti način, a nauka je dokazala da je ovo jedan od vidova intolerancije, piše ViralThread.

Ako imate probleme da svarite gluten, vaša creva ce "upale" i to se kasnije odrazi na kožu. Zato se gluten dovodi u vezu sa raznim kožnim bolestima kao što je ekcem ili psorijaza. Ova stanja su pokazatelj da imuni sistem stvara antitela koja uzrokuju suvu kožu i svrab.

Svaki organizam individualno reaguje na gluten, pa će nekome da se odrazi na kožu, dok će neko drugi imati stomačne tegobe, hronični umor ili nešto treće.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    23. jun 2016 | 14:13

    Ja sam imala te bubuljice. I dalje sam jela proizvode sa glutenom ali se one nisu više pojavljivale. I dan danas imam 5-6 tih bubuljica iako su me godinama mučile tako reći hiljade i hiljade bubuljica. Kako to?

  • dado

    24. jun 2016 | 16:20

    Ako imate bubuljice treba se umivati sa sodombikarbonom prokuhanom u vodi.Kada prokuha voda malo je skloniti i zasuti sodu kada se ohladi uz postepeno mijesanje sa tim se treba umivati i mazati se sa rakijom ili nekim drugim alkoholom ali prirodnim.Ovo vam je dobro i sredstvo za nedajbože za opekotine.

  • Anonymous27

    24. jun 2016 | 02:31

    I ja imam te bubuljice , ali to je zapravo guscija/kokosija ili cak i pureca koza. Latinski naziv keratosis pilaris i povlaci se nakon nekoliko nanosenja baby ulja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA