SRUŠEN MIT: Seks nije zamena za dijetu

Seks umnogome doprinosi zdravlju, a jedan od mitova je da tim činom trošimo mnogo kalorija. Nova studija otkriva da to baš i nije tako - aktivnostima u spavaćoj sobi baš i nećemo sa uspehom skinuti nakupljeni višak kilograma

  • 1

Do sada se smatralo da akcijom u krevetu možemo da sagorimo i do 300 kalorija. Međutim, rezultati najnovijeg istraživanja pokazuju da je ta brojka mnogo niža, tačnije prosečna osoba tokom normalnog seksualnog čina u uobičajenim pozama potroši samo 21 kaloriju.

Autor studije sa Univerziteta Alabama Dejvid Alison odlučio je da istraži koliko zapravo kalorija potroši ljudsko telo za vreme seksa i koje su sve druge zdravstvene beneficije koje smatramo tačnim zaista opravdane. Otkrio je da u proseku seksualni akt kod većine parova traje samo šest minuta i da za to vreme oboje potroše po 21 kaloriju.

Takođe, on je izračunao da preskakanje doručka da bismo manje jeli tokom dana i sprečili gomilanje viška kilograma ima smisla samo u zavisnosti od toga kakve su nam prehrambene navike i jedemo li inače obilan doručak ili ne. Često se pominje da nerealni ciljevi, poput velikog broja kilograma koje što pre želimo da skinemo, nemaju pozitivan uticaj na našu motivaciju. Ipak, Alison tvrdi da sve zavisi o toga šta su nam prioriteti.

(TPortal.hr / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    4. februar 2013 | 12:34

    Malo li je!:))Pa sve to puta 3,4,5 nedeljno i eto linije!:))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA