• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izgubila je više od 57 kilograma zahvaljujući kontroverznoj dijeti: "Nikada se ne vraćam starim navikama"

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogi stručnjaci ne preporučuju ovakav način ishrane, dok drugi misle da je potreban nadzor stručnjaka

  • 0

Veriti Bembjuri je skoro celog života imala probleme sa viškom kilograma, a naročito nakon porođaja. Međutim, uputila se na striktan plan ishrane, koji je njenu figuru gotovo prepolovio kroz 13 meseci. 

Kako navodi, uvek je bila sladokusac i svakodnevno je preterivala sa unosom šećera, a u tome nije mogla ni da ne pretera kada dođe vreme praznika. Davala je sve od sebe, ali je uvek "slatko pobeđivalo" njenu želju za zdravijom ishranom i boljim izgledom, kako prenosi "NYPost".

Veriti je nekada radila kao predavač na univerizetu, a danas promoviše ishranu koja joj je pomogla da izgubi više od 57 kilograma. Sada je dobila posao procene morskih naftnih platformi na obalama Irske, jer je konačno u stanju da se vozi helikopterima.

Ova 49-godišnjakinja je najviše težila 139 kilograma, a onda je započela veoma niskokaloričnu i kontroverznu "Kembridž dijetu", poznatu i kao dijeta 1:1.

Odbacila je velike porcije hrane i zamenila ih sitnim obrocima ili dijetalnim, žitaričnim štanglama, a nekada čak i niskokaloričnim, a visokoproteinskim obrokom.

Kako se priseća, šoping je bio gotovo nemoguća misija, jer nije imala snage da se presvlači i stalno se preznojavala kada je išla od jedne do druge prodavnice. Sebi je onda 2020. godine obećala da je to njena poslednja godina kao "plus sajz osoba" i da od januara počinje novi život. No, ponovo se susretala sa problemima u ostavljanju slatkog, ponovo su došla i nova razočarenja, a onda je u aprilu 2021. godine shvatila koliko je svoje zdravlje dovela u rizično stanje.

Kada je konačno započela sa ovom dijetom, tvrdi da je prve nedelje izgubila pet kilograma, a da je prvog meseca izgubila čitavih trinaest.

Plan ekstremne ishrane razvijen je 1960-ih godina i oslanja se na unos obroka koji pod kontrolom drže kalorije, kao što su šejkovi i supe. Stručnjaci za ishranu dugo su izražavali sve brige u vezi sa bezbednošću ishrane, posebno u njenim fazama "zasnovanim na gladovanju", pri čemu je jedan trener za ishranu rekao za "Men’s Health UK" 2021. godine da je "treba primeniti samo pod bliskim nadzorom medicinskog stručnjaka".

Drugi nutricionisti su ipak upozoravali da ovo i nije najzdraviji pristup mršavljenju i da je bolje primeniti dijetu koja ne pravi toliko "nagli stres" organizmu.

Od tada, Veriti se čvrsto držala svoje dijete i sada ima 79 kilograma.

- Nikada se više ne vraćam starim navikama. Obožavam ovu verziju sebe - rekla je.

Veriti čak radi i kao konsultant drugima koji su pristalice ove dijete, jer se čini kao "inspiracija" mnogima.

Pogledajte kako je izgledao dnevni jelovnik Veriti pre dijete i tokom.

Pre dijete

Doručak: tost ili slatke, čokoladne štangle

Ručak: sendvič, čokoladica i piće sa dosta šećera

Večera: Velike porcije špageti bolonjeze, hleb sa belim lukom, fahite sa sirom ili neka brza hrana

Grickalice i užine: Čokoladni keksići, čokolade, bombone i čipsevi

Tokom i nakon dijete

Doručak: voće i jogurt

Ručak: Salata od tunjevine

Večera: Piletina sa salatom ili pečenim povrćem

Grickalice: Niskokalorična čokoladica

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Budite fit sa Mirom: Brzi set vežbi za savršen struk

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje