Da Barbika može da govori, šta bi vam rekla? (VIDEO)

U današnje vreme sve više mladih ljudi nema dovoljno samopouzdanja, jer nema šanse da dostignu zacrtani ideal koji su im postavile lutke kojima su se igrali u detinjstvu. Primer su Barbike ili figurice akcionih heroja

  • 4

Hroničan nedostatak samopouzdanja u vezi sa svojim telom širi se kao epidemija među mladim ženama, ali i mladićima.

Pre samo dve decenije, manekenenke na pistama bile su lakše za samo osam odsto od prosečne dame. Danas su one mršavije za neverovatnih 23 odsto! Prosečan muškarac visok je oko 175 santimentara, a težak 85,5 kilograma. Prosečan maneken visok je 180 cm, a ima manje od 70 kg!

Da je Barbika žena od krvi i mesa, zbog svojih proporcija morala bi da se kreće četvoronoške. Bila bi visoka dobrano preko dva metra (218 cm), a imala bi samo 46 kg! Obim njenog struka bio bi širok kao njena glava, a u stomaku ne bi bilo mesta ni za polovinu organa. Umrla bi od lošeg varenja i pothranjenosti.

Prosečan Dži Aj Džo, imao bi obim grudi 140 cm. Sa 70 cm u obimu, njegov biceps je širi nego što ima ijedan bodibilder u istoriji. Istraživanja pokazuju da je sedam odsto sedamnaestogodišnjaka koristilo steriode da bi napumpali mišiće.

Dve trećine mršavih devojčica od dvanaest godina smatraju da su predebele. Do trinaeste godine, preko polovine je veoma nezadovoljno svojim izgledom. Kad napune 14, još je gora situacija, posebno kad su u pitanju kukovi i butine. Sa 17 godina, samo tri od deset devojaka nije bilo na dijeti, a osam od deset nije srećno svojim odrazom u ogledalu.

Za to vreme, samo američka industrija dijetalnih proizvoda i lekova obrne na desetine milijardi dolara. Ova cifra je veća nego što vlada ove zemlje godišnje uloži u obrazovanje mladih.

- Sve ima svoju lepotu, ali ne vidi to svako – rekao je Konfučije.

Mislite o tome!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA