Saznali da će dobiti dvoglavu bebu, evo šta su uradili!

Kažu da za dvoje ljudi nema veće sreće od trenutka kada saznaju da će dobiti dete. Međutim, život ponekad zaista može da iznenadi

  • 13

Rene i Sajmon Haui iz Sidneja bili su već ponosni roditelji sedmoro dece, a bili su van sebe od sreće kada su saznali da je na putu i osmo.

Međutim, na prvom ultrazvuku ginekolog nije imao najbolje vesti. Rene u svom stomaku nosi ne jednu bebu, već sijamske bliznakinje koje imaju zajedničke udove i telo, ali dve simetrične, potiljkom spojene glave, kao i dva odvojena mozga!

Iako je s bebama sve u redu, a njihovo srce snažno kuca i mozgovi pokazuju zdravu aktivnost i funkcionalnost, lekari su im savetovali da im je bolje da, dok je još vreme, urade abortus.

Psiholozi su im rekli da neće moći da izdrže pritisak okoline, koja će njihovu ćerku nazivati ružnim imenima kao što su nakaza, monstrum ili čudovište.

Prognoze su da, čak i ako se rodi, beba neće poživeti duže od nekoliko meseci, a zadaće im mnogo muka.

Međutim, Rene i Sajmon su doneli neočekivanu odluku. Zadržaće bebu, uprkos svemu!

Nije ih uopšte briga šta će ko da kaže, već će svoju mezimicu okružiti ljubavlju, brigom i pažnjom. Njihova velika porodica sasvim je dovoljna da se dete oseti voljeno i željeno.

- Mi ćemo je voleti, bez obzira na sve. Iako će biti deformisana, naša sestra je ljudsko biće! - izjavila je jedna od njihovih ćerki, tinejdžerka Petsi-En.

Jednostavno, ovo dvoje roditelja smatraju da nije moralno abortirati bebu koja napreduje sasvim lepo. Isto tako, tvrde da se ni u kom slučaju ne bi odrekli svog deteta ni da ima Daunov sindrom ili neki drugi genetski poremećaj.

- Sve se dešava s razlogom. Nema veze ako budem dobila i samo par dana sa svojom bebom. Koliko god da bude, bićemo zahvalni i srećni na tome što smo se upoznali – rekla je Rene.

 

Ovakav tip sijamskih blizanaca je izrazito redak. Poslednja devojčica sa sličnim osobinama rođena je u Indiji 2008. godine, a preminula je nakon dva meseca.

(Telegraf.rs/ NineMSN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posmatrac

    11. februar 2014 | 16:04

    Krajnje sebicno delo. Ajde da im je prvo, da su ga tesko dobili pa i da razumem, ovako ne vidim smisao. Prvo kakav ce zivot biti toj individui? Nisam pametan. Svaka cast na ludosti ili hrabrosti, ali smatram da je medicina dovoljno napredovala bas da bi se na vreme uocili ovakvi slucajevi i uspesno resili problemi.

  • Aco

    11. februar 2014 | 16:10

    Steven, ne lupaj. Ako žele i desetoro dece zašto da ne. Da ima deset glava to je živio biće i njihovo dete!

  • steven

    11. februar 2014 | 15:55

    sedmoro dece imaju, zar to nije dosta? a doktori, kao specijalisti, jos im savjetuju sa logicnim argumentima da je abortus u tom slucaju najbolje resenje, pa zar ste toliko naivni da ce vama to super doci ako se beba rodi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA