• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Moj muž ne želi da odgaja ćerku, sve je na mojim leđima": Žena ogorčena ponašanjem supruga

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Požalila se stručnjaku da ima ozbiljan problem

  • 0
roditelji, beba Foto: Freepik/senivpetro

Dolazak novorođenčeta umnogome menja način i stil života i ponekad je teško sve uklopiti, a da naravno nijedan segment života ne ispašta. Da se ne lažemo, bebi je u prvom periodu života najpotrebnija majka, pa je zato logično što baš ona i provodi vremena sa novim članom porodice.

Međutim, mama ne može sve sama. Treba joj pomoć što oko kuće, a ponajviše oko bebe, a tu je u prvoj liniji naravno otac.

Nažalost, jednoj mami se desilo da nije naišla na pomoć muža. Kako je napisala u pismu gde se obraća za pomoć Megan Lehi, njen muž se skroz promenio. On nijednog trenutka nije obratio pažnju na bebu, nikada joj nije promenio pelenu ili se ponudio da joj pomogne oko bilo čega, piše "Washington post".

Ova žena kaže da svoju bebu voli najviše na svetu i da joj ništa oko nje nije teško da uradi, ali bi jako volela kada bi imala pomoć sa strane. Nemaju bližu porodicu u blizini i moraju sami da se snalaze, a sve to pada na njena leđa: obaveze oko kuće, ručak pa i beba. Jednostavno ne preuzima ulogu roditelja, odustao je od vaspitanja deteta i to joj mnogo smeta jer ne može mnogo.

Megan joj je odgovorila da žena ima dvostruku ulogu u domaćinstvu, kao majka i kao domaćica i jednostavno je sav teret obaveza na njoj, a neke žene nisu u stanju da to iznesu. Neke majke su zadužene i za domaće zadatke, posete lekaru, kupovinu i slično i to zna mnogo da iscrpi energiju.

Megan kaže da je tužno što neki partneri ne vide i prepoznaju žrtvu onog drugog. Njen savet je da što pre razgovara sa mužem da joj ogorčenost u njoj više ne bi rasla. Objasnite u kakvoj se situaciji nalazite i da vam je prosto teško da sve iznesete sami. Možete i da mu samo "zadate" zadatak da kad je okupate samo mu kažete "Obriši je" i samo se negde izgubite, do kuhinje, terase i slično. Naučite ga da dela i opišite da je jako važno da se i on poveže sa detetom.

Šta vi mislite o ovim savetima? Šta biste joj vi rekli?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jovana iz Zrenjanina pravi zdrave igračke za decu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica