Zbog njene bolesti su izgubili sve, prodali su kuću, nisu imali za račune, a onda ih je život bogato nagradio

M. M.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Majka troje dece se tada zaklela da će podeliti svoju priču kako bi inspirisala druge

Žena je osvojila džekpot od milion funti (1,2 milona evra) samo nekoliko godina nakon što je dva puta umrla u bolnici tokom borbe sa rakom. Dok se borila sa bolešću, Dezirei Houm je takođe izgubila posao i kuću pre nego što je njen muž, Vejn Houm, odabrao set pobedničkih brojeva na lutriji "EuroMillions".

Majka troje dece iz Kenta tada se zaklela da će podeliti svoju priču kako bi inspirisala druge koji se susreću sa nesrećom koju je morala da pretrpi pre meganagrade u avgustu 2014.

Sa 50 godina, Dezirei je otkrila da ima rak creva trećeg stadijuma 2008. godine, kada je već bila u dugovima i patila od nepovezanih zdravstvenih problema. Šest godina kasnije, svetlo se pojavilo na kraju tunela, kada je Vejn telefonirao svojoj ženi sa dobrim vestima.

Dezirei je u početku mislila da je par osvojio 500.000 evra tog leta, pre nego što je Vejn ponovo pozvao da se ispravi i razjasni da je njihova nagrada na lutriji zapravo dvostruko veća.

Sada objavljuje svoju životnu priču, ispunjavajući obećanje koje je sebi dala na dan kada je slavila pobedu.

- Imala sam 50 godina kada mi je dijagnostikovan rak creva trećeg stadijuma koji je zahtevao invazivnu operaciju i hemioterapiju, a sedam godina koje su usledile bile su katalog užasa za celu porodicu. Tokom mog lečenja dva puta sam „umrla“ od respiratorne insuficijencije u bolnici i provela 11 dana na intenzivnoj nezi. Na pola puta kroz hemioterapiju i bez veze sa rakom, razvila sam sindrom kaude ekvine koji je zahtevao dalju operaciju i povrh svega, Vejn i ja smo izgubili naše poslove - priseća se Dezire.

Bez apsolutno ikakvog novca i rastućih dugova, nisu imali izbora osim da prodaju svoju porodičnu kuću i da se odsele se u malu, mobilnu kućicu, zbog čega se porodica razdvojila.

- Mislim da možete sa sigurnošću reći da bismo dotakli dno. A onda se sve promenilo. Sećam se tog Vejnovog poziva jasno kao da je bilo juče, tog trenutka kada sam shvatila da možemo da obnovimo nešto od onoga što smo izgubili i da se tobogan života ponovo pokreće - opisuje ova žena.

Uprkos tome što je bila još na "koktelu lekova" i što se oporavljala od poslednje operacije, ova majka troje dece bila je odlučna da se pridruži suprugu u proslavi njihovog dobitka na Nacionalnoj lutriji. Dok je tog letnjeg dana podelila svoju priču sa okupljenim novinarima, odlučila je jednog dana da sve to i zapiše.

- Ovo samo život može da napiše. Stajala sam na pramcu čamca prskajući šampanjac i držala ček sa našim imenima i milion funti ispisanim na njemu, kada sam samo nekoliko nedelja pre toga žonglirala sa minimalnim sumama i očajnički pokušavala da živim sa što manje bez stresa kako bih mogla da se oporavim od bolesti - kaće Desire i dodaje da joj je trebalo neko vreme da završi knjigu, i da je pravi trenutak da je objavi, deset godina nakon što im se sreća konačno promenil:

- Kada smo počeli da obnavljamo svoj život i da sa naše liste izdvajamo dugotrajne snove i planove "ukoliko dobijemo na lutriji“, uspeli smo da stvorimo stabilnost koja nam je tako dugo nedostajala. A bez finansijskih briga konačno sam imala vremena i prostora da se usredsredim na pravu negu sebe kako bih poboljšala svoje zdravlje i da razmislim o svom životu.

Kako kaže nikada u životu nije zamislila da bi možda mogla da napiše knjigu, ali opet, kako kaže, nije ni mislila da će ikada da preživeti rak ili dobije ček Nacionalne lutrije na milion funti! Nažalost, ona i dalje ima problema sa svojim zdravljem, baš kao u najteže vreme, ali i dalje gaji nadu.

- Ako knjiga koju sam pisala pomogne samo jednoj osobi da zadrži nadu, ja ću biti presrećna. Čak i u dubini očaja zaista može da postoji nada - zaključuje ona i dodaje:

- Zaista ne znam šta je iza ugla na rolerkosteru života, tako da ću nastaviti da grabim svaki trenutak života i živim ga što bolje i temeljnije mogu.

(Ona.rs / Daily Mail)