Ove poznate majke ponosno pokazuju da doje: Nešto čime se treba ponositi, a ne stideti

Vreme čitanja: oko 2 min.

One narušavaju reč "tabu" ispred priče o dojenju i ohrabruju novopečene mame

Foto: Tanjug/AP, JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA, Jamie McCarthy / Getty images /Profimedia

Dojenje u javnosti je tema koja se uvek nekako zakopa i vremenom je postala "tabu". Nažalost, zbog toga dojenje pojedinci tumače kao nešto "nekulturno" i nešto što novopečene mame treba da ostave u svojoj kući; sve manje novih mama odlučuje se da doje i osećaju se krivim kada se nađu u situaciji da moraju da nahrane svoje dete.

Međutim, neke poznate ličnosti ne žele da ćute na ovo, već da sve više "unormale" dojenje u javnosti. Evo ponosnih mama, koje su svetu ponosno pokazale da doje svoju decu.

1. Holzi

Foto: Profimedia/Backgrid USA/HEM / BACKGRID

Holzi je ponosno nekoliko puta objavila fotografije kada je postala mama, a među mnogima je i ona kako doji svoje dete.

2. Kardi Bi

Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kardi Bi je objavila fotografiju iz muzičkog spota na kojoj doji svoje najstarije dete "Kulčer" na Instagramu 2019. godine uz opis teksta rep pesme.

3. Emili Ratajkovski

Foto: Instagram/emrata

Ratajkovski je sa ponosom podelila nekoliko fotografija na kojima hrani svog sina Silvestera, od njegovog rođenja u leto 2021.

- Ako se čini da uvek dojim, to je zato što dojim - napisala je u naslovu jedne objave.

4. Ešli Grejem

Instagram Printskrin / ashleygraham

Ešli obožava što doji svoju decu i to pokazuje često i na društvenim mrežama. Kako je bila ponosna što doji svoje prvo dete Ajzaka, tako je i sa blizancima.

5. Kejt Hadson 

- Kada radiš, ali beba mora da jede - opis je ove divne fotografije. Kejt ovime pokazuje da je ljubav najpreča i da joj nikako nije problem da izdvoji vreme da svoje dete nahrani prirodnim putem.

6. Žizel Bundšen

Foto: Instagram / Planet / Profimedia

Ovo je možda i jedna od najlepših fotografije Žizel Bundšen, a još veći užitak je što doji svoju bebu dok frizeri i šminkeri obleću oko nje.

7. Rejčel MekAdams

Foto: Wiese/face to face / Face to Face / Profimedia

Iako se na fotografiji ne vidi dete, Rejčel pokazuje kako ništa nije neprijatno i nekulturno u vezi sa dojenjem. Napravila je profesionalne fotografije iz perioda kada je imala mleka nakon porođaja i vrlo rado odradila fotošuting kako bi inspirisala mame da doje, piše "Elle".

(Ona.rs)