15 najboljih biljaka po feng-šuiju koje treba da budu u vašem domu: Donose ljubav i blagostanje

B. P.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Kada budete uređivali životni prostor, razmislite o saksijama koje ćete držati

Foto: Shutterstock

Biljke i cveće vašem domu daju posebnu notu i ulepšavaju prostor. Isto tako, biljke mogu i da prizovu pozitivnu energiju kako u domaćinstvu, tako i u prostoru u kom radite. Zato nije na odmet da obratite pažnju šta će da vam krasi prostor.

Kada je reč o feng-šuiju, dekorisanje kućnim biljkama može doneti vitalnu energiju rasta i delovanja u vašem prostoru, ali i da inspirišu saosećanje, ljubaznost i fleksibilnoist. Pre svega jer se zelena boja povezuje sa podmlađivanjem.

Žad

Foto: Unsplash/Susan Wilkinson

Biljka žad se naziva i biljka novca koja ima mnogo zaobljenih listova. To sve njoj daje mekan i bujni izgled koji na kraju daje spokoj i mirnu energiju.

Zmija

Foto: Unsplash/Kelly Sikkema

Ovo je odlična biljka ako ste neiskusni sa biljkama. Iako može da izgleda oštro, ona ima i zaštitnu energiju.

Zlatni potos

Foto: Pexels

Ova biljka je laka za negu ali i zabavna za razmnožavanje, piše "The spruce". Bujnog je izgleda, a listovi mogu da "vuku" na izgled srca.

Drvo novca

Foto: Shutterstock

Osim što donosi sreću i bogatstvo, stablo je prelepo što je čini divnim komadom. Sporo raste pa je prilično lako da se brinete o njoj.

Palma areka

Foto: Unsplash/feey

Ovo je biljka koja može da naraste nešto više nego ostale kućne biljke i ima divne listove nalik lepezi. Potrebna joj je jaka sunčeva svetlost kako bi se održala.

Bostonske paprati

Paprat/ Foto: Pixabay

Bostonske paprati se lako održavaju kada su u zatvorenom prostoru, ali sve dok imaju dovoljno svetlosti. Ipak, manje verzije su savršene za pomenute prostore.

Bambus

Foto: Shutterstock

Imati ovu biljku u domu možete očekivati rast i prilagodljivost. U feng-šuiju broj stabljika u domu ima simbolično značenje. Na primer, dve stabljike se vezuju za ljubav, a tri za sreću uopšte.

Srcoliki anturijum

Foto: Unsplash/feey

Veruje se da unosi ljubav u prostor, posebno kada je velika baršunasta biljka. Potrebno je da stavite na policu i ukrasite prostor na pravi način.

Rajska ptica

Foto: Shutterstock

Bujni listovi ove biljke su odličan izbor prema feng-šuiju. Kada cveta, daje elegantan izgled sobi. Držite je visoko u uglu prostorije, blizu prozora i znajte da će uspeti.

Mirni ljiljan

Foto: Shutterstock

Ova biljka će vas nagraditi prelepim belim cvetovima ako ga veoma dobro negujete. Ti zaobljeni cvetovi imaju za cilj da donesu sreću, dok tamnozeleni listovi privlače bogatstvo. Ako se opuste, znajte da im treba voda.

Kineska biljka novca

Foto: Shutterstock

Ovo je jako popularna biljka koja se naziva i "palačinka" zbog njenog izgleda. Laka je za razmnožavanje jer uzgaja male izdanke koji mogu da se iseku od matične biljke i poklonite ih prijateljima.

Kaučuk

Foto: Shutterstock

Ako odaberete ovu biljku i u šarenom izdanju, znajte da ćete imati sreću. Dugi, ovalni listovi pomažu u promovisanju protoka pozitivne energije u prostoru u kom se nalazi.

Srce

Foto: Shutterstock

Ova biljka specifičnog imena je "hirovita" biljka koja ima nežne listove u obliku koji joj krasi i ime. Često imaju ružičastu nijansku i kada ga smestite na policu, videćete kako se menja izgled prostorije.

Paun

Foto: Shutterstock

Ova biljka takođe ima obojene listove, a nežni i veliki zaobljeni izgled listova je odličan izbor ako želite da ukrasite dom po feng-šuiju. Oni se mogu savijati na unutra otkrivajući tako drugu stranu - ljubičastu.

Aloe vera

Foto:Shutterstock

Ovo je jedna od najpopularnijih sobnih biljaka koja je poznata i po umirujućim dejstvima na kožu. Zbog šiljatih listova i upečatljivog izgleda, privlači pažnju gostiju.

Da li vi imate neku omiljenu biljku?

(Ona.rs)