Glumica iz serije "Euforija" imala je poremećaj u ishrani: "Težina je bila moja opsesija"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priznala je da je duži vremenski period živela na samo jednom voćnom soku dnevno

Poslednjih godina promenili su se trendovi po pitanju izgleda javnih ličnosti, pa počinjemo da se navikavamo na "nestandardne figure" na modnim pistama, u filmovima i reklamama. Ali, još postoje profesije u kojima mršavost ostaje obavezna.

Pre nego što je Kloi Čeri (24) postala glumica i pre nego što je osvojila publiku kao Fej u seriji "Euforija", ova talentovana glumačka zvezda bavila se i drugim poslovima zbog kojih je njeno telo moralo da bude "savršeno".

Naime, Kloi je nedavno progovorila i o tome kako je sa 18 godina razvila poremećaj u ishrani, kada joj je agent rekao da je ima problem sa viškom kilograma.

- Rekao mi je: "Svi kažu da si debela i najbrži način da izgubiš kilograme je taj da ne jedeš." Šokirala me je njegova izjava i veoma mi je zasmetala - kaže Čeri i naglašava je posle tog razgovora dobila poremećaj u ishrani.

Tada je započela strogu dijetu i ograničila se na 200 kalorija dnevno, uverena da će problem rešiti tako što će piti jedan sok u toku dana. 

Međutim, Kloi je naškodila svom zdravlju, a da bi se oporavila, morala je da prekine sa načinom života i ishranom koje je vodila.

- Hrana koju sam unosila i težina postali su moja opsesija - kaže Kloi, koja sada ima zdraviji odnos prema hrani.

Kako ističe, sada je svesna da se nije dobro ponašala prema sebi i svom telu.

- Više ne brojim kalorije, jedem sve što poželim i osećam se dobro. Mnogi možda misle da sada imam poremećaj ishrane, jer sam zapravo mršavija nego u vreme kad sam gladovala, ali nije tako - zaključila je Kloi i dodala da bi sve osobe koje imaju problem sa ishranom trebalo što pre da potraže stručnu pomoć.

(Ona.rs)