"Imam 75 godina, ali mi kažu da imam 20": Norma tvrdi da stari "naopako"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njena energija se može porediti sa mnogo mlađim damama

Foto: Jam Press/Norma Williams / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Penzionerka Norma Vilijams tvrdi da se što više stari, sve bolje oseća. Čak i bolje nego kada je imala 18 godina.

Ova dama iz Liverpula ima 75 godina i privukla je pažnju javnosti kada je izjavila da se oseća "vrhunski" i da sigurno "ima više energije nego tinejdžeri".

Kako tvrdi, rekla je da je okrenula proces starenja i da je istina da ima više godina, ali se oseća kao da je život za nju tek počeo.

- Malo sam naborana i to se vidi, ali što se tiče svega ostalog, prevazišla sam trendove - rekla je Norma, prenosi "NY post".

Kao što obično biva sa starijim osobama, tu su razne bolesti i bolovi, ali Norma kaže da takvih problema nema i da njena izdržljivost nema granica.

- Kada uporedim sebe sa mladim ljudima, lekari mi kažu da je moje telo u odličnoj kondiciji u poređenju sa mojom generacijom. Kako mi je jedan lekar rekao, imam fiziologiju izuzetno sposobne 20-godišnjakinje - kaže Norma.

Foto: Jam Press/Norma Williams / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Na pitanje o agilnosti i mentalnoj sposobnosti, ova dama iskreno kaže:

- U tome ne bih mogla da budem oštrija. Bavim se iznajmljivanjem smeštaja, manekenstvom i dosta sam fizički aktivna. Sve to zahteva mentalnu izdržljivost.

Kako priča, u njenoj porodici je bilo osoba koje su se borile sa raznim oboljenjima, od tuberkuloze, do moždanog udara i raka, tako da za njeno stanje nije zaslužna genetika. Iako je u mladosti patila od lošeg zdravlja, ona je radila na njemu i popravila ga je do 50. godine.

- Desilo se nešto izvanredno, moje zdravlje je počelo da se poboljšava, nešto se promenilo u mom telu. S obzirom na to da sam polovinu života trpela razne bolove, sada sam savršenog zdravlja. Nivo energije mi se povećao.

Foto: Jam Press/Norma Williams / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Priznaje da su ljudi iznenađeni kada čuju koliko ona zapravo ima godina. I za nju je jako važna rečenica "U zdravom telu zdrav duh".

(Ona.rs)