Omiljena glumica iz "The Office" objavila najstrašniju dijagnozu: Rak su joj jedva uočili na vreme

J. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Fišer je igrala Pem Bisli u seriji "The Office" svih devet sezona od 2005. do 2013. i osvojila je Emi za sporednu glumicu

U objavi na "Instagramu", glumica koja je igrala Pem Bisli u hit američkom sitkomu "The Office" otkrila je da je dugo krila svoju dijagnozu raka perikama i šeširima dok je bila na lečenju, ali je sada je potpuno zdrava.

Džena Fišer otkrila je da joj je prošle godine dijagnostikovan agresivni rak dojke i da je sada bez raka nakon operacije, hemioterapije i zračenja.

Fišer, koja je igrala recepcionerku Pem Bisli u američkoj verziji sitkoma, podelila je svoje iskustvo na "Instagramu" kako bi obeležila mesec svesti o raku dojke.

"Nikada nisam mislila da ću ovako nešto objaviti, ali evo nas", napisala je ona.

U nizu slajdova, Fišer je detaljno opisala svoju dijagnozu, koja je postavljena prošlog oktobra kada je objavila fotografiju na kojoj se sprema za rutinski mamograf "sa šaljivim podsetnikom da se ’pobrine za svoje vremenske torbe‘", što bi rekao lik Majkla Skota, iz iste serije.

Posle neuverljivih rezultata, ultrazvuk je otkrio masu u njenoj levoj dojci, a u decembru joj je dijagnostikovan trostruko pozitivni rak dojke prve faze. Njen oblik raka, rekla je Fišer, bio je "agresivan", ali i veoma izlečiv. U januaru je imala lumpektomiju - operaciju uklanjanja dela tkiva dojke. Rak se nije proširio, ali da bi bila sigurna da se neće vratiti, podvrgnuta je hemioterapiji u februaru, a zatim zračenju u junu.

- Srećna sam što mogu da kažem da se osećam odlično - nastavila je.

Fišer je rekla da je do sada mogla da zadrži dijagnozu u tajnosti zahvaljujući perikama i šeširima.

Ona je javno obznanila dijagnozu kako bi zamolila druge žene da zakažu mamografe i preduzmu mere za rano otkrivanje raka.

"Ozbiljna sam, pozovite svog doktora odmah", dodala je.

"Moj tumor je bio toliko mali da se nije mogao osetiti na fizičkom pregledu. Da sam čekala šest meseci duže, stvari su mogle biti mnogo gore. Moglo se proširiti."

Fišer je takođe napisala da je podelila svoje iskustvo kako bi podržala druge žene sa dijagnozom raka dojke: "Kao što svako ko je imao dijagnozu raka zna, vaš život se odmah menja. Sve se svodi na preglede lekara, rezultate testova, tretmane i oporavak od tretmana. Odjednom se sve u vašem životu vrti oko jedne stvari: borbe protiv raka".

Glumica se zahvalila medicinskim profesionalcima, prijateljima, porodici i drugim preživelim od raka, koji su joj pomogli u proteklih godinu dana – uključujući njenu koleginicu iz serije Anđelu.

- Dugo je bila jedina osoba u mom radnom prostoru koja je znala. Kada sam izgubila kosu, nosila je šešire na našim radnim sastancima da ne bih bila jedina. Kada mi je bila potrebna pauza, napravile smo je zajedno.

Fišer je igrala Pem Bisli u seriji "The Office" svih devet sezona od 2005. do 2013. i osvojila je Emi za sporednu glumicu.

(Ona.rs/The Guardian)