ASTROVODIČ: Bikovima je ovo nedelja flertovanja, Jarčevi pod hitno da se vrate u formu

E. O.
Vreme čitanja: oko 14 min.

Astrolog Olga Savić tumači kretanje planeta za period od 23. do 29. septembra 2024. godine

Foto: Shutterstock

Kojim znacima Zodijaka naredne sedmice stiže podrška planeta da ostvare sve što žele?

Astrolog Olga Savić

OVAN

Foto: Pixabay

Hrana

Kvalitetni i kaloričniji obroci su potrebni da biste funkcionisali kako treba. Preporučuje vam se više mesa i ribe, ali izbegavajte industrijske mesne prerađevine. Uvrstite više spanaća i cvekle u obroke.

Ljubav

Bilo da ste slobodni ili zauzeti pripadnik ovog znaka – ništa neće biti neobično da tokom ovog perioda naletite na staru simpatiju ili na bivšu ljubav. Ovo mogu biti lepi susreti koji evociraju uspomene, ali u nekim slučajevima – mogu razbuktati davno ugasle vatre. No, ako izuzmemo ovo – slobodni Ovnovi su u periodu kada varnice lako buknu, kada se osećanja pokreću snažno. Pravo vreme da upoznate osobu koja bi mogla da vam se podvuče pod kožu. A zauzeti – mnogo će vam lakše biti da se pokačite i nadurite nego da porazgovarate i dogovorite se. Ljubomora i povredljivost mogu biti razlog za nemire.

Posao

Dosta promenljiva radna sedmica je pred vama – em će vaše raspoloženje, radni elan i fokusiranost imati veće oscilacije, em će u dogovorima i odnosu sa kolegama i saradnicima biti izvesne začkoljice i komplikacije. Iako ćete se dosta truditi, povremeno ćete imati manjak takta – naročito sa onim osobama za koje skopčate da se ponašaju manipulativno, proračunato, da okolišaju ili odugovlače. Taktizirajte i vi i kontrolišite temperament. Finansijski – nestabilno, sa nešto većim troškovima.

Zdravlje

Pojačana količina stresa.

BIK

Foto: Pixabay

Hrana

Greške u ishrani mogu doneti problem sa probavom ili pad imuniteta. Zato vam je potrebna hrana koja vam daje energiju i popravlja krvnu sliku. Meso, riba, povrće (zelena boranija, spanać, paradajz, cvekla).

Ljubav

Odnos sa voljenom osobom će postati intenzivniji nego do sada. Sa one lepe strane – ništa vam neće faliti da se intenzivno volite i da vas emocije preplave. No, pošto imamo i onu drugu – ne baš toliko lepu stranu – bilo bi dobro da ne nervirate intenzivno jedno drugo, da ne pravite od sitnih problema goleme prepreke u odnosu, a isto tako – da te potencijalne probleme ne rešavate ćutanjem ili uvređenošću – već razgovorom. Slobodni Bikovi – susret ili kontakt sa nekim koga dugo niste videli i čuli može ponovo pokrenuti emocije. Takođe – lako osvajate ovih dana i neće vam biti teško da napravite prvi korak ka osobi koja vam se dopada.

Posao

Neće vam baš prijati oni sa kojima sarađujete ili sa kojima imate kontakt na dnevnoj bazi. Saradnici će praviti greške ili neće biti ažurni u izvršavanju svojih obaveza – i onda će to kao lopticu prebacivati na vas, da vi to sređujete i ispravljate. Ako radite sa klijentima – oni će biti zahtevniji nego inače. U svakom slučaju – pred vama je period u kojem mnogo ulažete sebe u posao, dajete svoj maksimum – a konstantno osećate pritisak. Novčana situacija je korektna i ima prostora za dodatne prilive.

Zdravlje

Osetljivost urogenitalnog trakta i stomaka.

BLIZANCI

Foto: Pixabay

Hrana

Smanjite unos mleka i mlečnih proizvoda, ali pojačajte voće, naročito citruse. Takođe, češće čajevi – naročito od koprive, kukuruzne svile, peršuna. Nešto jača potreba za slatkišima.

Ljubav

Dokle god ne izvlačite neke praistorijske teme na dnevni red – one koje ste već sto puta prežvakali, ali koje vam i dalje izazivaju nervozu – odnos između voljene osobe i vas će uglavnom biti dobar, umećete da čujete jedno drugo, da se razumete i dogovorite. No, pošto je malo verovatno da ćete baš svaku od tih tema zaobići – verovatno je da vam sledi po koja čarkica. Baš tako – čarkica, jer su ovo rasprave koje brzo dođu – i prođu još brže. Slobodni Blizanci – više osoba vam privlači pažnju, sa više njih komunicirate, flertujete. Da li će se neka baš baš izdvojiti i očarati vas – pa, nije nemoguće.

Posao

Finansije će u ovoj sedmici predstavljati slabu tačku – nije problem u zaradama (šta više – neki od vas sada mogu dobijati novac i od dodatnog poslovnog angažmana), problem je u troškovima – i to najpre onim vezanim za porodicu, decu. Tu se spremite da leeepo ispraznite džepove. Poslovno – ulazite u bolju fazu, bar što se tiče vaše inspiracije, motiva, ali i komunikacije i dogovora. Sada je dobar trenutak da „prodate“ svoje ideje ili da napravite kvalitetan dogovor o saradnji. Reči su sada vaše oružje.

Zdravlje

Osetljiv urinarni trakt.

RAK

Foto: Pixabay

Hrana

Ukoliko nastavite da ovim tempom ručkate na nervnoj bazi, verovatno ćete dobiti koje kilce viška. No, isto tako – ukoliko zbog nervoze ne jedete redovno – menjajte to, imaćete problem sa stomakom.

Ljubav

Iako suštinski imate podršku, možda čak i više razumevanja od strane voljene osobe – ipak će vaša raspoloženja koja se ovih dana lako menjaju – uticati na tok odnosa. Pa ćete imati one divne, mirne dane u kojima sve teče kao podmazano i u kojima su lepe strasti između vas dvoje jake...ali ćete verovatno imati i po koji dan u kojem će vam se raspoloženja menjati – od tuge i plačljivosti do besa. Slobodni Rakovi – kod vas se aktivira jedna vrlo zanimljiva ljubavna faza i u kojoj u ovoj, ali i u par narednih nedelja može doći do početka dosta ozbiljne i trajne ljubavne priče. Samo nemojte u tajne.

Posao

Napetost u komunikaciji sa saradnicima, ali i po rešavanju administrativnih pitanja – biće izražena tokom ove sedmice. Ako je impulsivnost vaša prva reakcija, pokušajte da je kontrolišete, da se presaberete – i tek onda delate ili reagujete. Takođe, polako ponovo počinju da dolaze na dnevni red pitanja koja su ostala nerešena ili čije ste rešavanje iz nekog razloga morali da odgodite. Sada se otvaraju uslovi da se ponovo pokrenu. Više energije, ali i novca odlaziće vam tokom ove sedmice na kuću i porodicu.

Zdravlje

Moguće tegobe sa varenjem, generalno – osetljivost stomačnog dela.

LAV

Foto: Pixabay

Hrana

Potrebna vam je hrana koja će vas „dizati“. Pojačajte ishranu mesom, ribom, jajima, orašastim plodovima, džigericom, spanaćem, cveklom, paradajzom. Slatkiši umereno.

Ljubav

Prelazak Sunca, koje vlada vašim znakom u Vagu (osim što označava početak jeseni), takođe će označiti i početak perioda u kojem ćete biti dinamičniji i aktivniji, ali u kojem će i vaš društveni život dodatno „živnuti“. I to je super za one koji su slobodni – jer ćete sa društvom i bliskim i dragim ljudima često „skitati“, bilo da su to zabave, bilo da su to posete pozorištima i nekim malo „elegantnijim“ društvenim zbivanjima. Možda na nekom od tih zbivanja naletite i na osobu koja će privući vašu pažnju. A, možda naletite i na nekoga iz prošlosti. A zauzetima ova sedmica ne daje mnogo prostora za neke jače interakcije sa voljenom osobom. Tu ste, volite se – ali nemate mnogo vremena samo za vas dvoje.

Posao

Novac će dolaziti i odlaziti – mnogo nekih usputnih troškova, a verovatno će se pojačati izdaci i za kuću i članove porodice. Što se posla tiče – sada je vreme da se bude pametan, da se dobro odmeri i proceni vaki dogovor i svaka potencijalna ponuda. Sada je vreme da se planira i taktizira. I definitivno nije trenutak da se žuri. Na vašoj strani je ovih dana dobra komunikativnost i još bolji um – iskoristite ih. I saslušajte savete onih koji su se do sada više puta dokazali kao vaša podrška.

Zdravlje

Potrebno vam je opuštanje, ali i blaga fizička aktivnost.

DEVICA

Foto: Pixabay

Hrana

Nemojte dozvoliti da nervoza ili manjak slobodnog vremena utiču na način na koji se hranite. Pronađite vremena za sebe, ali i za kvalitetan obrok koji u ovoj sedmici mora sadržati više mesa, ali i biljnih vlakana.

Ljubav

Sam uvod u ovu sedmicu doneće mnogo nejasnoća, kao da ste partner i vi ostavili da neke teme „lebde u vazduhu“ – niti ste ih rešili, niti se njima bavite – a donose neku čudnu energiju između vas dvoje. Možda taj početak nedelje i nije sjajan, ali u ostatku – postoji više nego dovoljno prostora da se stvari između vas dvoje pokrenu na pravi način. Jer, sada će na dnevni red doći neke jednostavnije, lagane neopterećujuće teme. Ili ćete se možda oboje bolje praviti da je sve u redu. Slobodni – u priličnoj meri ste posvećeni praktičnoj strani života – ali se ipak nađe dovoljno prostora za uživanje i zabavu.

Posao

Ljudi sa kojima sarađujete će vas zbunjivati – pričaće jedno, ali će vaši racio i intuicija, udruženi – osetiti da tu nešto nije kako treba. Da ili pokušavaju da manipulišu vama ili jednostavno ne žele da vam daju prave informacije. Poslušajte sebe i nećete pogrešiti. Generalno gledano – komunikacija sa kolegama, saradnicima, klijentima – neće ići lako ovih dana. Zato se nemojte oslanjati na njih, trenutno ste sebi jedina prava podrška i „glas razuma“. Ulazite u više nego korektan period za finansije.

Zdravlje

Sklonost virozama i bakterijskim infekcijama.

VAGA

Foto: Pixabay

Hrana

U prethodnom periodu ste se malo opustili kada je ishrana u pitanju, a izgleda da se takva tendencija nastavlja i na dalje. Bilo bi dobro da makar izbegavate obroke ili grickalice u večernjim satima.

Ljubav

Prvih par dana sedmice mogu doneti nemire koji ne moraju (ali i mogu) da se vezuju za partnerski odnos i voljenu osobu. Vaša vladarka Venera prešla je u znak Škorpije, pa je pred vama period koji može doneti snažne emocije i isto tako snažne strasti – ali može pokrenuti i talas ljubomore i posesivnosti. Ova nedelja je šarena – ima dosta situacija koje vam prijaju i „dižu“ vas, ali će verovatno biti i onih koje će vas činiti nervoznim. Pokušajte da se više fokusirate na ono što je pozitivno. Slobodne Vage – pomalo ljubavno prazna sedmica. Može biti onih koji vam bude strasti, ali nekog za ozbiljniji odnos – teško.

Posao

Vaša je vladarka prešla u polje koje se vezuje za zaradu i finansije, pa svakako očekujte da ćete u narednom periodu više ulagati energiju u ovaj segment. Sunce, a od polovine sedmice i Merkur su u vašem znaku, što je prilično dobro – jer vam daje na snazi, volji, entuzijazmu – ali ukazuje i na poboljšanje sposobnosti dogovora i pregovaranja. Postaćete više nego svesni svojih kvaliteta i sposobnosti i imaćete potrebu i da se dokažete drugima, ali i da postignete zacrtane ciljeve.

Zdravlje

Nemojte nemire zatrpavati hranom.

ŠKORPIJA

Foto: Pixabay

Hrana

Izbegavajte prženo, pohovano, premasnu i prezačinjenu hranu. Više povrća, više biljnih vlakana i umerenost sa mlečnim proizvodima. Slatkiše ozbiljno redukujte.

Ljubav

Venera koja je prešla u vaš znak doneće ljubavne nemire. Sa jedne strane – osećanja i strasti će biti duboki i intenzivni, ali sa druge – može doneti isključivost, potrebu da budete sto posto sigurni u voljenu osobu i njena osećanja, može pojačati strahove i ljubomoru kod vas. Pogotovo ako je u drugom delu protekle sedmice već bilo nekih situacija koje su upalile ljubavno-intuitivne alarme kod vas. Ako postoje problemi, rešavajte ih – ima prostora za tako nešto. Slobodne Škorpije – fenomenalno je zaljubiti se i „zapaliti“ za nekog – ali bi bilo baš baš dobro da je to slobodna osoba i da ne vuče emotivne balaste.

Posao

Ova sedmica neće moći da prođe bez izazovnih i komplikovanih situacija po vas, ali isto tako – neće proći ni bez dobrih rezultata. Ukoliko imate neke nove ideje, planove – nemojte se zatrčavati i pokretati ih sada – sačekajte malo, žurba vam zaista nije potrebna. Mogući su nesporazumi i lošija komunikacija sa saradnicima – neko tu nekog neće čuti kako treba – što može doneti neplanirane promene u poslovnoj svakodnevici. Nešto više pažnje obratite na papirološka pitanja – fokusirajte se na sitne detalje.

Zdravlje

I dobro ste i niste. Onako, pola pola.

STRELAC

Hrana

Puno tečnosti, vitamina – sve ovo je neophodno da bi vaš organizam, ali i imunitet funkcionisali. Ukoliko imate problema sa krvnom slikom – pojačajte namirnice bogate gvožđem. Slatkiše i grickalice izbacite.

Ljubav

Još će se u prvih par dana ove sedmice vući neka lošija, mutna energija kod vas – a onda će oblaci polako krenuti da se razilaze, a vi početi da dišete punim plućima. Voljena osoba i vi ulazite u bolji period – onaj gde ćete imati više prostora jedno za drugo, onaj u kojem će komunikacija biti bolja, ali i onaj u kojem će biti više lepih zajedničkih trenutaka, više lepe energije. Ne dozvolite da vam sitne nervoze kvare sreću. Slobodni Strelčevi – i pred vama će se otvoriti lepe prilike – doduše, nešto više one za zabavu i uživanje, nešto manje one emotivne. No, to ne znači da nema prostora za flert i za nova poznanstva.

Posao

Komunikacija sa saradnicima, ali i organizacija posla i administrativno-papirološka pitanja će u prvim danima radne sedmice biti mesto na kojem ćete se saplitati, koje će vam trošiti energiju, na kojem će se dešavati greške, ispravljanja, ponavljanja. No, nešto iz drugog a nešto čak i iz trećeg pokušaja – ali će se sve rešiti, završiti i doći na svoje mesto. Drugi deo nedelje vam je dobar – stvari će funkcionisati nekim svojim, ustaljenim tokom. Finansije – troškova ima, ali uspevate da izađete na kraj sa njima.

Zdravlje

Dosta nervoze je prisutno, pokušajte da se odmarate što više.

JARAC

Foto: Pixabay

Hrana

Potrebno vam je što više vitamina, potrebno vam je što više raznovrsnosti u ishrani. Obroci bi trebali da

budu lagani i da u sebi sadrže veći procenat povrća i žitarica a manji mesa, mesnih proizvoda.

Ljubav

Obaveze svake vrste sada zaista jesu u fokusu kod vas, ali bi bilo dobro da ipak pronađete dovoljno vremena za voljenu osobu. Ne zapostavljajte partnera, pogotovo što je druga strana u periodu kada je preosetljiva, kada sve shvata suviše lično i ne pokazuje baš neku želju da ima razumevanje za vašu okupiranost onim što se mora. Pogotovo – nemojte obećati, pa ne ispuniti (ili daleko bilo – zaboraviti na obećanje). Slobodni Jarčevi – ima prostora za ljubavna dešavanja, i ona stara ali i ona nova. Mogu vam se vrteti po glavi stare simpatije, ali se otvara vreme i za nove ljude u vašem životu.

Posao

Makar negde do polovine sedmice, najveći će vam problem u poslovnom sektoru predstavljati svaki vid komunikacije, dogovora ili bavljenja administrativnim stavkama. Papiri će se zaturati, ali će se zaturati i ono što se dogovorilo ili obećalo. Možete biti u kontaktu sa ljudima koji danas pričaju jedno, sutra potpuno drugo, koji vam mogu davati informacije na koje se baš i ne možete osloniti. Od polovine sedmice – stabilnija i jasnija situacija. Neki od vas će pokrenuti teme unaprađenja ili promene posla.

Zdravlje

Niste u pravoj formi, imunitet nije sjajan.

VODOLIJA

Foto: Pixabay

Hrana

Kuvana jela, variva, supe – kombinacije više vrsta povrća sa mesom – najbolje su za vas u ovoj nedelji. Daće vam dovoljno snage i energije i pojačati vam imunitet. Takođe – južno voće u što većim količinama.

Ljubav

Iako površina vašeg odnosa sa voljenom osobom izgleda mirno, lepo, stabilno – ipak deluje kao da vama nešto kuva u mozgu, kao da se emocije sudaraju i nikako da dođu na svoje mesto. Iz nekog razloga – moguće je da se kod vas probudila sumnja u partnera – možda zato što je isti suviše zauzet, suviše aktivan i sa vaše tačke gledišta – ne posvećuje vam dovoljno vremena. A možda je sve ovo iz razloga što ste i vi prezauzeti – pa vam to ne daje dovoljno prostora jedno za drugo. Umirite nemire i pustite da se situacija raščisti. Slobodni – poznanstvo da, flertovanje da, dobar provod da, pa čak i strasti – o, da.

Posao

U komunikaciji i dogovorima – postojaće element nesporazuma, kašnjenja, sporosti, ponavljanja. Rešiće se, ali je potrebno biti strpljiv i sačekati koji dan. Vaši su poslovni apetiti sada prilično veliki, ali okolnosti su takve kakve su i onako brzo kako biste vi želeli – jednostavno neće moći. Radno okruženje i odnos sa kolegama će čas biti vrlo podsticajni i atmosfera dobra, a čas će biti prisutni žurba i pojačana nervoza. Novac vam dolazi u prilično solidnim količinama, ali vi smatrate da itekako može i bolje.

Zdravlje

Kao da nemate dovoljno prostora i vremena da se više posvetite sebi.

RIBE

Foto: Pixabay

Hrana

Bilo bi fino da na vašem meniju bude češće kuvana hrana – supe, variva, čorbe. Kombinujte junetinu ili piletinu, a možete i ribu sa različitim vrstama povrća. Mesne prerađevine izbegavajte, kao i slatkiše.

Ljubav

I partner i vi ćete morati dosta toga da „ispeglate“ ukoliko želite da vaš odnos uđe u mirnu luku, stabilizuje se i napreduje. Postoji neki vid nesporazuma između vas dvoje, neka neusklađenost u komunikaciji – pa prvi dani ove sedmice mogu biti pomalo naporni za vaš odnos. Pričajte jedno s drugim dok se ne čujete na pravi način. Slobodne Ribe – za razliku od zauzetih – za vas je ovo više nego inspirativan period. Sve se poklopilo na pravi način – i da vi budete aktivni po pitanju društvenog života, ali i da se pred vama otvaraju dosta dobre ljubavne prilike. I one stare, ali i one nove.

Posao

Verovatno ćete u prvim danima radne nedelje imati osećaj da ništa nije na svom mestu. Jer, sve će bagovati – od informacija, administrativnih i papiroloških pitanja pa sve do dogovora, problema sa tehnikom, komunikacije sa saradnicima. Stalno će se postavljati neke prepreke koje ćete morati da rešavate u hodu, da se ne biste sapleli na njima. Dosta toga ćete uspeti da rešite i sredite, ali gledajte da ne žurite – jer tako samo otvarate prostor da i vi napravite po koju grešku.

Zdravlje

Pojačan umor, a moguće su i povrede.

www.venerasapapilotnom.com

(Ona.rs)