Princeza Dajana o tome kako je pre venčanja znala za Kamilu i Čarlsa: Ovu priču još niste čuli

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Tokom braka Čarlsa i Dajane, kraljeva veza sa Kamilom bila je ozbiljna tačka razdora između njih dvoje

Foto: Tanjug/AP, PA / PA Images / Profimedia

Danas kraljica Kamila, nekada je bila najpoznatija kao ozloglašena treća osoba u prvom braku kralja Čarlsa sa princezom Dajanom. A tada niko nije mogao ni da nasluti da će upravo ona jednoga dana biti toliko prihvaćena u javnosti kao kraljeca supruga.

Čarlsova veza sa Kamilom izazvala je mnoge, odnosno ključne probleme u njegovom prvom braku još od ranih dana, iz vremena kada je Dajana bila još mlada žena. Iako su mnogi detalji tog razdora danas poznati, neki su ipak ostali koliko-toliko skriveni od javnosti, pa je tako, pre tragičnog kraja 1997. godine, princeza od Velsa ispričala jedan od kako ga je nazvala „prljavih sukoba“ koji je imala sa Čarlsom nakon što ga je uhvatila u "šaptanju" sa Kamilom.

Ova priča je direktno iz njenih usta stigla do kraljevskog pisca Endrua Mortona, sa kojim je Dajana tajno sarađivala na svojoj biografiji i pružila mu uvid u sve moguće insajderske detalje o stravičnom raspadu njenog braka.

Foto: David Cole / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naime, Dajana je ispričala Mortonu mnoge srceparajuće priče o muževljevom neverstvu tokom godina, ali ova je ostala nekako skrajnuta. A ona glasi: jednom prilikom, nakon što je čula ljubavni šapat koji je Čarls uputio Kamili, Dajana ga je suočila sa time, nakon čega je došlo do izuzetno neprijatnog sukoba između njih.

- Jednom sam ga čula kako razgovara telefonom u kadi i šapuće: "Šta god da se desi, uvek ću te voleti." Rekla sam mu posle toga da sam ga slušala kroz vrata i tada smo se gadno posvađali - prepričala je pokojna princeza.

Međutim, svađe i rasprave oko njegovog odnosa sa Kamilom nisu tu prestale, a Dajana je priznala kraljevskom piscu da je par redovno razgovarao o tome i da je čak i pre nego što se Dajana Spenser udala za Čarlsa, njegov odnos sa Kamilom bio takav da je Dajana - htela je da otkaže venčanje.

Ovo je posebno došlo zbog toga što je Čarls naložio svom osoblju da napravi personalizovanu graviranu narukvicu za Kamilu, neposredno pre venčanja sa Dajanom.

- Neko u njegovoj kancelariji mi je rekao da je moj muž dao da se napravi narukvica za nju, koju ona nosi do danas. To je zlatni lanac-narukvica sa plavim emajliranim diskom koji je izgraviran sa "Gledis i Fred'" (nadimci za koje se kaže da se Čarls i Kamila nazivali jedno drugo). Jednog dana sam ušla u kancelariju tog čoveka i rekla: "Oh, a šta je u tom paketu?", na šta mi je odgovorio: Ne bi trebalo da gledate u to." Rekla sam mu: "Pa, idem da pogledam." Otvorila sam ga, a tamo je bila narukvica. Samo sam prokomentarisala: "Znamo gde ovo ide". Bila sam shrvana. To je bilo oko dve nedelje pre nego što smo se venčali.

Foto: Profimedia

Dajana je sebe takođe nazivala "devicom" i "žrtvenim jagnjetom" u braku sa Čarlsom, i da je uprkos njegovoj naklonosti prema Kamili, "na neki način bio opsednut" i sa princezom od Velsa.

- Bilo je toplo-hladno, pa toplo-hladno. Nikad niste znali kakvog će raspoloženje biti. Stalno gore-dole, gore-dole - opisala je tada Dijana.

(Ona.rs / Mirror)