Izbegnite greške pri pravljenju punjenih paprika: Usvojite ove savete za sledeći ukusni obrok

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Vodite računa o nekim detaljima pre nego što se upustite u njihovu pripremu

Foto: Shutterstock

Naše pravo i tradicionalno jelo, punjene paprike, su uvek dobrodošle na našoj trpezi. Ukusne, a jedinstvene lako se i prave, ali domaćice možda i ne znaju da prave neke greške prilikom njihove pripreme.

Naime, neke domaćice kuvaju papriku pre nego što ih napune i posle zapeku u rerni ili na ringli. Međutim, ako ste to jednom uradili, sigurno ste videli da su se paprike posle "raspale" i da su bile premekane. To je, dakle, pokazatelj da ne treba da se radi, piše "Yahoo". Isto važi i za prethodno prženje u tiganju.

Foto: Pixabay

Iako postoji nekoliko recepata prilikom pripreme punjenih paprika, to znači da postoji i nekoliko varijacija za njihovu pripremu. Ono što je sigurno jeste da pre stavljanja u tepsiju, paprike ne tretirate, odnosno one treba da budu "sveže".

Takođe, savetujemo da birate paprike koje su nalik na babure, odnosno što šire. Nemojte ih puniti do vrha jer osim što će izaći sav fil, mogu paprike da popucaju. Još jedna napomena je da ne treba mnogo zaprške da koristite.

(Ona.rs)