Da li ste sve vreme pogrešno seckali luk: Nekoliko poteza učiniće vas profesionalcem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uživajte u kuvanju jela čiji je luk nezamenjiv sastojak

Foto: Shutterstock

Seckanje luka nekome je čista rutina, nekome pak i muka koju mora proći do ukusno spremljenog ručka. Međutim, pravi saveti mogu olakšati stvar, pa čak od vas učiniti i pravog majstora u kuhinji.

Na taj način ćete lepše spremati musake, soseve, meso u saftu...

Ukoliko glavicu očišćenog luka pravilno zasečete po dužini, sa svih strana, lako ćete doći do ujednačenih, sitnih komada, uz koje je svako jelo lepše.

Na "Instagram" strani "Lifehacktipsyt" dostupan je upravo takav video.

Važna napomena: za svako seckanje poželjno je da imate dobro naoštren nož, da ne muči namirnicu koju seckate, već da oštro prolazi kroz nju, osavljajuči jasne ivice isečenih komada. I naravno, da pažljivo postupate sa njim i čuvate prste.

(Ona.rs)