Greška koju svi pravimo kada kuvamo klipove kukuruza: Trikovi kako da bude još ukusniji
Veliku ulogu ima tečnost u kojoj ga kuvate
Kukuruz je odličan kao prilog, ali i kao užina. Ako kuvate klipove kukuruza, često pravite grešku u tome, verovali ili ne.
Ono što treba da znate jeste da svaki klip kukuruza mora biti pod vodom da bi se ravnomerno skuvao, piše "Food republic". Ukoliko pretrpate lonac, onda klipovi mogu da završe sa različitim teksturama jer bi neka zrna mogla biti samo natopljena vodom, dok će druga zrna biti možda i prekuvana.
Međutim, da biste dobili bolji ukus kukuruza, onda nemojte da ga kuvate u vodi već kombinujte mleko i puter. Ovim ćete dobiti ukusan kukuruz.
Dodatni saveti pri odabiru kukuruza:
Birajte kukuruz koji ima jarkozelenu boju ljuske i nemojte ga ljuštiti sve dok ga ne stavite da kuvate, jer rizikujete da se zrna kukuruza osuše pre nego što dođu do vode.
Uvek posolite tečnost u kojoj kuvate kukuruz, toliko da bude poput morske vode.
Po završetku kuvanja kukuruza, odmah ga ocedite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nemojte ga ispirati hladnom vodom jer će ga učiniti dodatno vlažnim.
(Ona.rs)