Trik koji će učiniti vaše ćufte još sočnijim: Priprema ovog ukusnog jela više neće biti ista

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Priznajte da niste o ovome razmišljali ranije

Foto: Shutterstock/Elena Elisseeva

Postoje neka dobra, stara jela koja i danas zasenjuju neka moderna. Musaka, đuveč, paprikaš ... sve su to jela koja su naše bake i mame spremale, a postepeno usvajanjem drugih kultura polako postaju zaboravljena.

Ćufte su takođe na toj listi "naših" ukusnih jela, a da biste ih pripremili vrhunski i da bi se još češće našće na vašoj trpezi, potrebno je da napravite jedan mali trik kako biste im dali dodatnu sočnost, iako se one već nalaze u umaku.

Zato, da vam ne bi bile žilave i suve, sve što treba da uradite je sledeće. Nakon što napravite smesu za ćufte, nešto manje od četvrtine smese, bez oblikovanja loptica, izdinstajte na maslinovom ulju sve dok meso na bude gotovo. Dodajte sve začine pa i naravno paradajz sos. Neka se sos krčka nekoliko minuta, da se svi sastojci dobro sjedine i ujednače.

Od preostale smese koju ste ostavili sa strane, formirajte ćufte i stavite u frižider sve dok ne bude došlo vreme da ih pržite.

Tako ohlađene ćufte možete pržiti posebno na tiganju, pa ih po završetku prženja dodajte u pripremljen sos, piše "Serious eats", ali ih i tako sirove možete ubaciti u sos i pustiti ih da se tako isprže. Ukoliko se odlučite za ovaj drugi predlog, onda je potrebno da ih pržite nešto duže nego inače - negde oko 30 minuta, pod uslovom da želite da zadržite njihovu teksturu.

Spremne ćufte u sosu možete poslužiti uz malo rendanog parmezana ili preliti preko testenine.

(Ona.rs)