Kim Kardašijan kupila privezak koji je nekada pripadao princezi Dajani

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kim je za krst od približno 5,25 karata odvojila 182.000 evra

Foto: Courtesy of Sotheby's/MEGA/The Mega Agency/Profimedia, Tanjug/AP

Kim Kardašijan potrošila je više od 182.000 evra na privezak koji je nekada nosila princeza Dajana. U pitanju je Atalah krst koji je bio na aukciju u Londonu. 

Privezak je 1920-ih napravio dizajner luksuznog nakita Garrard, a princeza Dajana ga je nosila u nekoliko navrata.

Međutim, privezak je ostao najzapamćeniji kada ga je Dajana ponela 1987. godine, te su mnogi komentarisali da je to "najneobičniji komad koji je princeza ikada ponela".

Foto: Courtesy of Sotheby's/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Krst ima ukupnu težinu dijamanta od približno 5,25 karata. Uoči prodaje, Kristijan Spofort, šef odeljenja nakita u Sotbi u Londonu, rekao je:

- Nakit koji je posedovala ili nosila pokojna princeza Dajana veoma retko dolazi na tržište, posebno komad kao što je krst Atalah, koji je tako šaren, smeo i prepoznatljiv. U određenoj meri, ovaj neobičan privezak simbolizuje princezinu sve veću samouverenost u njenom izboru haljine i nakita, u tom određenom trenutku njenog života.

Kim je i ranije pokazivala interesovanje za istorijske modne predmete. Rijaliti zvezda je 2011. godina platila 60.000 evra za tri zlatne i žad narukvice koje su pripadale glumici Elizabet Tejlor. Godine 2017. kupila je "cartier" sat, koji je nekada bio u vlasništvu Džeki Onazis, supruge bivšeg američkog predsednika Džona Kenedija, za 350.000 evra, piše "Sky".

Kim je ponela i čuvenu haljinu Merilin Monro na prošlogodišnjoj Met Gali. Inače, Kim je haljinu kupila za vrtoglavih 4,8 miliona dolara.

(Ona.rs)