Bela Hadid ima lajmsku bolest i to utiče na njeno samopouzdanje: Teško joj je da radi dok se oseća bolesno

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je navela ranije, nekada se osećala toliko nemoćno, da nije mogla da izađe iz kreveta

Foto; Tanjug/AP

Bela Hadid je govorila o tome da boluje od lajmske bolesti i osvrnula se na to kako bolest generalno utiče na nju. Na video-snimku manekenka deluje neprepoznatljivo, sa otokom ispod očiju, a zatim je otkrila o čemu je reč.

- Možete samo da se pitate zašto se moje lice menja. Zato mrzim da se gledam u ogledalo ili slikam posebno u poslednje vreme, zaista želim da stalno povraćam pri pogledu na sebe.

Kako je rekla u video-snimku, razlog ovog problema jeste posledica lajmske bolesti, a kako je navela, ona napada zube, vilicu, mozak, kičmu, kosti i kompletan nervni sistem.

- Popravka zuba. Imala sam manju infekciju ispod zuba, odnosno lečim koren zuba, a to je sve počelo pre godinu dana. Infekcija u vilici je nastavila da se širi. Mesecima imam osećaj da bi trebalo da ga izvadim. Molim vas, slušajte svoje telo - navela je manekenka.

Bela je dalje priznala da je u njenoj profesiji bilo teško da drži korak dok se oseća i izgleda ovako bolesno.

- Svaka manja povreda, bilo fizička ili psihička, može da izazove upalni proces. Moja vilica je upaljena kada god sam pod stresom ili kada radim previše. Ima dana kada je sve u redu. Vilica me sada toliko boli da je do neizdrživo. Izvadiću ovaj zub sutra (danas) - zaključila je Hadid.

Lajmska bolest može u težim oblicima da dovede do srčanih problema, oštećenja nerava, oticanje zglobova i problema sa koncetracijom. Bela Hadid je pre šest godina govorila na jednom događaju o njenoj borbi sa lajmskom bolesti.

Kako je navela ranije, nekada se osećala toliko nemoćno, da nije mogla da izađe iz kreveta.

- Nekada spavam 12 sati i ne mogu da ustanem iz kreveta. Imam jake bolove u zglobovima, takozvanu moždanu maglu i anksioznost. Postoji mnogo simptoma koji ne mogu odmah da se uoče. Život ide dalje i ne smem da odustanem - izjavila je ona.

Hadid je pre nekog vremena govorila i o svojoj borbi sa depresijom.

Ona je ranije napisala je da ju je na objavu na "Instragramu" podstakao video-zapis Vilou Smit, koja je govorila o nesigurnosti i osećaju težine, dodavši da su joj upravo njene reči pomogle da se oseća "manje usamljeno".

- Društvene mreže nisu stvarne. Ponekad je sve što treba da čuješ to da nisi sam/sama. Dakle, poručujem ti da nisi sam/sama. Volim te, vidim te i čujem to što govoriš - napisala je.

Podsetila je da mentalno zdravlje i hemijska ravnoteža u organizmu "nisu linearni" te ih je i uporedila sa rolerkosterom. Bela je podelila nekoliko saveta obožavaocima koji se možda bore sa sličnim mentalnim problemima.

- Želim da znate da uvek postoji svetlo na kraju tunela, a rolerkoster se u jednom trenutku potpuno zaustavi. Biće bolje - nastavila je.

Bela je napisala i da se do sada više puta suočavala sa sličnim problemima te da zna da je moguće naučiti kako se nositi sa tim, da treba raditi na sebi i provodit dovoljno vremena nastojeći da otkrijete šta izaziva ta stanja, koji su to okidači i traume.

(Ona.rs)