Tamara Vučić na naslovnici kakva do sada još nije viđena: Sedam prvih dama i dva gospodina ujedinili snage

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Blistala je kraj dobro poznatih imena

Foto: L.L./ATAImages

Prva dama Srbije Tamara Vučić učestvovala je u stvaranju, slobodno možemo reći, istorijske naslovnice časopisa "ELLE Ukraine".

Naime, časopis je okupio za ovu fotografiju devet prvih dama i gospodu i ovekovečio ovakav spoj.

Kako piše u opisu fotografije, ovo je prvi put u istoriji, ne samo ukrajinskih, već i svetskih izdanja "ELLE", da sedam supruga i dvojica muževa lidera država i vlada, budu gosti počasnog The summit of first ladies and gentlmen global platform, čiji je osnivač Prva dama Ukrajine Olena Zelenska.

Ovom fotografijom, kao i samim samitom, koji se organizuje od 2021. godine, podržava se društveno - politički značaj funkcija prvih dama i prvih gospodina. Oni su dali ekskluzivne intervjue govoreći o važnosti inicijativa, poput  Samita prvih dama i gospode, kao i o tome kako možemo zajedno da radimo na prevazilaženju izazova koji ugrožavaju dobrobit sveta i njihovim ličnim misijama, navela je supruga predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog u objavi na Instagramu.

Na fotografiji, pored supruge predsednika Srbije, našli su se prva dama Finske Suzana Stub, supruga finskog predsednika Aleksandra Stuba, zatim Rosana Marija Brisenjo, prva dama Belizea i supruga premijera ove zemlje, Džonija Brisenja. U drugom redu su prva dama Gvatemale Lukresija Peinado, prva dama Estonije Sirje Karis, zatim prva dama Ukrajine Olena Zelenski, kao i Bo Tengberg, čija je supruga Mete Frederiksen premijerka Danske, onda prva dama Litvanije Dijana Nausedijene, čiji je suprug predsednik ove države Gitanas Nauseda, i na kraju prvi gospodin Slovenije Aleš Musar, čija se supruga Nataša Pirc Musar predsednica ove države.

Obučena u belo, Tamara Vučić ukrasila je dugu uvijenu kosu trakom, koja po sebi ima sjajne detalje, dok je na usnama nosila jak, ljubičasti karmin. Ostale dame su takođe bile u belim ili bež tonovima, dok su prva gospoda birala odela.

(Ona.rs)